İpek'ten sondaj kulesi açıklaması

İpek Doğal Enerji, İpek-1/K kuyusunda kuyu tamamlama çalışmalarını gerçekleştirdi

İpek Doğal Enerji, Batman'da petrol arama faaliyeti sırasında 2820 ve 2850 metrelerde bulunan iki zonda yüksek basınçlı, 34 API graviteli petrol keşfi yapılan İpek-1/K kuyusunda kuyu tamamlama çalışmalarını
gerçekleştirdi.
İpek DOğal Enerji'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Batman ili Kozluk ilçesinde petrol arama faaliyeti sırasında 2820 ve 2850 metrelerde bulunan iki zonda yüksek basınçlı, 34 API graviteli petrol keşfi yapılan İpek-1/K kuyusunda kuyu tamamlama çalışmaları gerçekleştirildi ve kuyunun üretime alma çalışmalarına geçmek için, sondaj kulesi demontajına başlandı.
Yapılan açıklamaya göre, petrol üretim denemeleri kule demontajindan sonra kuyuya uygun pompalarla devam edecek. Şirket gerekli teçhizatın kuleye sevkiyatı ile birlikte en kısa sürede üretime geçecek ve bu testlerin sonunda gunluk uretim rakamları ve rezerv  miktari netleşecek.
Açıklamada ayrıca İpek-2 kuyusunun lokasyon inşaatına da başlandığı ve kısa sürede lokasyon tamamlanıp sondaj kulesinin kaldırılacağı ve yeni üretim kuyusunun sondajına başlanacağı bildirildi.
İpek enerji hisselerinde açıklamanın ardından gelen satışlarla yüzde 4'ün üzerinde düşüş yaşandı. Hisseler 5,16 TL'den işlem görüyor.