İnfo Yatırım'da 6 ay süreyle tek fiyat yöntemi uygulanacak

SPK, İnfo Yatırım hisselerinde 6 ay boyunca tek fiyat yöntemi uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, söz konusu hissedeki usulsüz işlemleri nedeniyle bir yatırımcıya da 6 ay süreyle işlem yasağı getirdi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından İnfo Yatırım (INFO) hisselerinde tek fiyat yöntemi uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Bu karara ek olarak Kurul, INFO hissesindeki usulsüz işlemleri nedeniyle bir yatırımcıya da işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, SPK'nın bugün (27 Eylül) aldığı karar uyarınca INFO.E işlem sırasında, 30 Eylül 2019 tarihli işlemlerden itibaren 6 ay süreyle tek fiyat yöntemi uygulanacağı kaydedildi.

Kurul kararınca INFO hisselerinde, yatırım kuruluşlarının müşterilerinden internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına da karar verildi.

HİSSEDEKİ BİR İSME İŞLEM YASAĞI

INFO hisselerindeki kararla ilgili SPK bülteninde yer alan açıklamada, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin ilgili maddeleri uyarınca Ronayı Umut Kızılay isimli yatırımcıya 30 Eylül 2019 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.