İmamoğlu, Kanada Büyükelçisi'yle Kazdağları'nı görüştü

İBB Başkanı İmamoğlu, Kazdağları'ndaki altın madeni projesiyle ilgili Kanada Büyükelçisi'ne kaygılarını aktardı

BORSAGUNDEM.COM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanadalı şirket Alamos Gold'un Kazdağları'nda yürüttüğü altın madeni projesiyle ilgili Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ise bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kaz Dağları'ndaki durumu İstanbul'dan kaygıyla izliyorum" diye konuşan İmamoğlu, "Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile Kazdağları'nda faaliyet yürüten Kanadalı firmanın bölgede oluşturduğu tahribattan duyduğumuz kaygıyı paylaştım. Eğer kendilerinde çok farklı bilgiler, detaylar varsa, şeffaflık içinde kamuoyuna bilgilerin aktarılmasını istedim. Doğaya verilen zarar dünyaya verilen zarardır, sadece ülkemize değil. Herkesin bu konuda şeffaf ve vicdanlı davranması gerekli" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu açıklamasında ayrıca, Orman Bakanlığı'nın da konuyla ilgili ciddi anlamda bir açıklama yapması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Çanakkale'nin Kaz Dağları bölgesinde yer alan Kirazlı köyünde Kanada firması Alamos Gold'un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesi büyük tepki çekmişti.