İki faktör borsada çift haneli kazanca sebep olabilir

JP Morgan stratejistlerine göre iki faktöre bağlı olarak borsalarda gelecekte çift haneli kazançlar görebiliriz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Senatosu, yeni tip korona virüs salgını ile mücadele ve salgın nedeniyle zarara uğrayan vatandaş ve işletmecilerin sübvanse edilmesi için sunulan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketine onay vermesiyle ABD borsaları ralliye geçti. JP Morgan stratejistlerine göre iki faktör borsadaki rallinin seviyesini belirleyecek.

JP Morgan’ın küresel piyasalar stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, piyasaların belirleyicisi olarak korona virüs pandemisinin ABD ekonomisine verdiği zarardan çok borsa katılımcıların davranışları belirleyici olacak yorumunu yaptı.

Borsaların kötü performansından dolayı emeklilik fonları ve dengeli yatırım fonları içerisindeki hisse senedi oranı ciddi şekilde azaldı.

Dünyanın en büyük emeklilik fonu olan Japon Hükümeti Emeklilik Yatırım Fonu gibi fonlar varlıklarını hisse senetleri yönünde değerlendirdiğinde hisse senetlerindeki yükseliş artacak.

Marketwatch’un Nikolaos Panigirtzoglou’na dayandırdığı habere göre emeklilik ve dengeli yatırım fonlarının hisse senetlerini tercih etmesi durumunda borsalara 800-900 milyar dolarlık nakit girebilir.

ABD Senato'sundan teşvik paketi geçmesiyle S&P 500 endeksinin pazartesi gününden beri yükselişi %20’yi geçerek tekrar boğa piyasasına girdi. Endeks pazartesi günü 52 haftalık en düşük seviyesine ulaşırken, 19 Şubat'taki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.393 puanın %22 altında.

Borsa yeniden 90 bin puanın altına geriledi

Borsalara geri dönmek için tam zamanı

Yeni bir düşüş sonrası boğa piyasası