İhlas Grubu hisselerine Borsa İstanbul freni

İhlas Grubu hisselerinde otomatik seans durdurmadan sonra sert düşüş yaşandı

İhlas Grubu hisselerinde özellikle son 2 günde yaşanan olağandışı miktar/fiyat hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul otomatik seans durdurma sistemi tarafından geçici durdurma kararı verildi. İhlas Holding ve İhlas Ev Aletleri'nden öğlen saatlerinde KAP'a yapılan açıklamada olağan dışı fiyat ve miktar hareketleriyle ilgili oalrak kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı bildirildi.
Borsa İstanbul tarafından 2. seansın açılış seansından sonra durdurma kararı verilen hisseler bu kez, açılır açılmaz taban olmaya başladı. İhlas Madencilik ile başlayan ve yüzde 100'ü geçen sert hareketlere son 2 günde diğer hisselerde katılmış ve tüm İhlas Grubu hisseleri bugün 1. seansta da tavan olmuştu. Saat 14:37 itibarıyla İhlas Holding ilk seansa göre yüzde 10,52 düşüşle 0,34 TL fiyatla, İhlas Madencilik yüzde 11,92 düşüşle 1,92 TL, İhlas Yayıncılık yüzde 10,81 düşüşle 0,33 TL ve İhlas Ev aletleri de yüzde 7,69 oranında düşüşle 0,35 TL taban fiyatları gördü.

İhlas Grubu hisselerinde son aylarda yaşanan sert iniş çıkışların arkasından ortakların hisse satışları açıklanmıştı. Borsagundem.com'da İhlas Grubu hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketlerini gündeme taşımıştı.