HUBVC: Gelen tedbirle sert düştü

Eylül ayının ortalarından beri sert fiyat hareketlerine sahne olan Hub Girişim payları tedbirin ardından sert düştü

Eylül ayının ortalarında 2.8 liralardan işlem gören Hub Girişim (HUBVC) payları bu zamandan beri sert fiyat hareketlerine sahne oluyor. 13 Eylül tarihinde 2.84 liradan günü kapatan HUBVC, uzmanların aşırı spekülatif olarak değerlendirdiği hareket sergileyerek dün tarihi zirvesi olan 15.09 lirayı gördü. Yaklaşık 2.5 ayda %430'u aşan büyümeye dikkat çekti. Küçük yatırımcıya tehlike oluşturan bu sert harekete Borsa İstanbul tedbir getirdi.

BIST FİYAT HAREKETİNİN NEDENİNİ SORDU HUB GİRİŞİM YANITLADI

Borsa İstanbul Hub girişime olağan dışı fiyat miktar hareketlerinin nedenini sordu. Hub Girişim Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, "Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne göre kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır" dedi.

TEDBİR GELDİ SERT DÜŞTÜ

Borsa İstanbul dün piyasa kapanışının ardından Hub Girişim (HUBVC) paylarının 29/11/2019 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/12/2019 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem göreceğini bildirdi.

Tedbirin ardından haftanın son işlem gününe 14.30 liradan sert düşüşle başlayan HUBVC'de gün içi en yüksek değer açılış fiyatı olarak kalırken en düşük 14 lirayı gördü.

Saat 15:46 itibariyle HUBVC, %7.22 oranında düşüşle 14 liradan işlem görüyor.

Borsa İstanbul 4 hisseye tedbir getirdi