HSBC'den dolar tahmini

HSBC stratejistleri dolar tahminlerini yükseltti. Piyasaların dolar rallisini öngöremediğini düşünen stratejistler doların dip seviyelerden alınması konusunda ise fikir birliği içinde

HSBC Fed’in para politikaları ile gelişen ülke (EM) piyasalarına yönelik beklentilere işaret ederek dolar tahminlerini yükseltti.

Kurum, piyasaların 2018 başındaki dolar rallisini öngörmede başarılı olamadığını ve piyasadaki genel beklentinin halen doların yıl sonuna dek euro, yen ve sterline karşı değer kaybetmesi yönünde olduğunu belirtti. Ama HSBC stratejistleri doları dip seviyelerde almaya sıcak bakıyor.

Stratejistler yayımladıkları notta, piyasaların Fed’in beklenen sıkılaştırma adımlarını atmayacağını fiyatladığını, bunun da yukarı yönlü asimetrik risk yarattığını yazdı.

G-10 merkez bankalarının normalleşme süreçlerini ertelediğine işaret edilen notta, "ABD’de faizlerin artmasıyla EM yatırımları ya büyük ölçüde hedge ediliyor ya da risksiz dolar varlıklarının cazip getirisi için terk ediliyor" denildi. (Business HT)