Hisse senedi piyasaları yükselir

Societe Generale, düşen hammadde, enerji fiyatlarının gelişmiş ülkelerdeki hisse senetlerini destekleyeceğini enflasyonu ise dizginleyeceğini açıkladı

Societe Generale, düşen hammadde, enerji fiyatlarının gelişmiş ülkelerdeki hisse senetlerini destekleyeceğini, enflasyonu ise dizginleyeceğini öngördü. 

Kurumdan gönderilen raporda, ''Benzinin galonunda meydana gelen 80 sentlik düşüş ABD'li tüketicilerin satın alma gücünde 100 milyar dolar artışa neden olacak, S&P 500 endeksi bu düşüşten yarar sağlayacak'' denildi.

Kurum, düşen enerji fiyatlarından ABD ile Japonya'nın fayda sağlayacağına dikkat çeken kurum, ''Düşük emtia fiyatları, hisse senedi piyasaları için pozitif. Gelişmiş piyasalar ve tüketici odaklı sektörler düşük petrol fiyatlarından yararlanacak. Avrupa ile Çin'de yavaşlayan büyüme, son üç yılda emtia fiyatlarındaki düşüşün en büyük nedeni'' değerlendirmesine yer verdi.  

Societe Generale, gelişmekte olan ülke hisse senetleri için temkinli duruşunu koruduğunu çünkü hisselerin emtialardaki harekete korele hareket etme eğiliminde olduğunu bildirdi. 

Societe Generale, ''Düşük emtia fiyatları aynı zamanda enflasyonu azaltıp ECB üzerindeki baskıyı artıracak'' denildi.