Hepsiburada’da büyük çöküş sürüyor

ABD’de yaklaşık 6 ay önce 12 dolardan halka arz edilen hepsiburada.com hisseleri 1.73 dolara düştü! Kayıp yüzde 85. Bilinçli olarak yanıltıldıklarını söyleyen mağdur yatırımcılar yargıya koştu…

BORSAGUNDEM.COM

Resmi ismi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ olan ve Nasdaq’da temmuz ayı başında 12 dolardan halka arz edilen ilk Türk şirketi Hepsiburada (#HEPS) 7 Ocak kapanışı itibarıyla 1.73 dolara geriledi. 6 ay gibi kısa sürede kayıp yüzde 85’i aştı. Yani 100 dolarlık hisse yatırımı 15 dolara düştü. Büyük kayıplar yaşanmaya devam ediyor. 3.9 milyar dolar değer biçilerek Nasdaq Borsası'nda halka arz edilen ilk Türk şirketi Hepsiburada’nın halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Şirketin bugünkü toplam piyasa değeri ise 563 milyon lira.

DOLANDIRICILIK DAVASI

Analistler, son yaşanan sert düşüşlerin gerekçesinin “yatırımcıların halka açılma öncesinde kendilerinin yanıltıldığını öne sürmeleri” olduğuna işaret ediyor. Hepsiburada'nın, Amerika'da federal yasaları çiğnediğinden yola çıkan bir grup yatırımcı, şirketin bilinçli olarak yatırımcıları yanılttığını belirterek, soruşturma başvurusunda bulundu. 12 Kasım tarihinde ise günlük yüzde 35'e varan düşüşün yaşanmasına neden olan dava açıldı. Konusu ise menkul kıymetler dolandırıcılığı hakkında toplu dava idi.

Dava sonucunda Hepsiburada'nın ciddi bir para cezası alabileceğini öne sürenler var. Daha önce basına yansıyan haberlere göre, bu rakamın da halka arzda elde edilen gelirin daha fazlası olabileceği belirtiliyor. Hatta borsaya kote olan şirketin liste dışına çıkarılması ise yatırımcı açısından bir diğer korkutucu senaryo olarak yazılıp çiziliyor.

BÜYÜK ORTAK BOYNER AİLESİ

1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlene törenle 56 milyon 740 bin adet B Grubu hisse senedi işleme açıldı. Halka arzın ardından şirketin kurucusu Hanzade Doğan Boyner‘in hissesi %25’ten %21,4’e düştü. Şirketin halka arzı için ortaklık kurulan ABD’li yatırım şirketi Franklin Templeton Investments‘ın hissesi %25’ten %14,6’ya indi. Kalan %50 hisse ise, Boyner ailesine ait.

Hepsiburada.com’da büyük kayıp!

Hepsiburada’da büyük çöküş

Mağdur borsa yatırımcılarının ‘hepsiburada’

Hepsiburada hisselerinde şok düşüş!

Hepsiburada halka arz fiyatının altına düştü