Hayırlı işler Damat

Sanifoam Sünger hisselerinde olan biteni anlamak için hissenin grafiğine bakmak yeterli. Damat kod adıyla tanınan oyuncunun devrede olduğu söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Sanifoam Sünger hisselerinde yaşanan hızlı yükselişin arkasında ‘Damat’ kod adıyla tanınan spekülatör ve Kör Şevki isimli oyuncunun olduğu iddia ediliyor. 2012 yılında sancılı bir halka arz sürecinden sonra 2.5 lira seviyesinden 1 lira sınırına kadar gerileyen hisseler, 2013 yılı Şubat ayından itibaren başladığı yükselişi 5 liranın üzerine taşıdı. Sermayesi 10.5 milyon lira olan şirketin özsermayesi 19 milyon lira, piyasa değeri ise yaklaşık 55 milyon lira. Halka açılmadan önceki üç yılda zarar açıklayan şirket son bilançolarında 200-300 bin lira aralığında kar açıkladı.

KULİSLERDE İKİ ÖNEMLİ OYUNCUNUN İSMİ KONUŞULUYOR

Grafikten de görüleceği gibi hissede yaşanan hızlı yükselişten sonra iki önemli oyuncunun ismi kulislerde konuşulmaya başlandı. Hissede işlem yapan oyuncuların Palladium’da konuşlandığı öne sürülüyor. Damat ve ekibinin son dönemde özellikle Anadolu’da ve Kapalıçarşı’da hisse pazarlamaya başladığı iddia ediliyor. Özellikle son dönemde işlem yapan kurumlar ve takas dağılımı incelendiğinde gerçeklerin ortaya çıkacağı söyleniyor.

HİSSE HAREKETİNİ GÖSTEREN GRAFİK



SON BİR HAFTALIK ARACI KURUM DAĞILIMLARINI GÖSTEREN TABLO