Hangi hisse tavsiye edildi?

Templeton ve UBS, Çin'de emlak hissesi tavsiye etti

Çin'de konut fiyatlarındaki artış hızının 14 aydan bu yana ilk kez yavaşlamasıyla birlikte Çin'deki gayrimenkul inşaat şirketlerinin hisseleri kayba uğrarken, UBS Wealth Management ve Templeton Emerging Markets Group alım zamanı olduğunu söyledi.

UBS ve Templeton’ın alım tavsiyelerine rağmen geçtiğimiz hafta başında Çin'de Industrial Bank'ın bazı gayrimenkul kredilerini vermeyi askıya aldığı açıklamasının ardından bazı yatırıcımlar Çinli gayrimenkul ve inşaat şirketlerinin hisselelerindeki kar artışı konusunda hâlen endişeleniyor.

Çin’de konut fiyatları geçtiğimiz ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarken, Templeton, Şanghay gibi büyük şehirlerdeki düşük borç seviyesine sahip gayrimenkul şirketleri ve projeleri satın alıyor. 

Borçlanma maliyetlerindeki yükseliş ve Çin'in yerel yönetimlerinin emlak değerlerini dizginlemek adına attığı bir takım adımlar sonrası Şanghay Konut Endeksi bu yıl yüzde 12 düştü.

Templeton yöneticisi Dennis Lim, "Konut piyasasında önemli pazarlara odaklanan çok iyi durumda ve güçlü şirketler bulduk ve bunlara yatırım yaptık. Herkes Çin'de konut balonunda bahsediyor ama Çin bir homojen ülke değil" dedi.