HALKB: ABD'deki davada önemli gelişme

Halkbank davasına bakan Başsavcı Berman'ın Başkan Trump tarafından görevden alınmasıyla birlikte Halkbank hisselerinde yükseliş görüldü. Aynı zamanda bankacılık endeksi de yükselişle seyrediyor.

Halkbank hisseleri ve dolar cinsi tahvilleri, ABD’de görülen Halkbank davasına bakan savcı Geoffrey Berman’ın görevden ayrılmasının, banka için olumlu algılanmasıyla sert yükselişle haftaya başladı.

Cuma günü 6,11 seviyesinden kapanışını gerçekleşttren Halkbank hisseleri haftaya 6,43 seviyesinden başladı. Günün ilk yarısında en yüksek 6,65 seviyesinden işlem gören hisse, %9’a kadar yükselmesinin ardından saat 12.45’de %5,73 oranında yükselişle 6,46 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda bankacılık endeksi de %2,95 oranında yukarıda seyretti.

Halkbank’ın 2021 Temmuz vadeli dolar cinsi tahvillerinin fiyatı da savcının görevden ayrılmasının ardından 3 ayın en sert yükselişini kaydetti.

Bir bankacılık analisti de piyasanın görevden almayı Halkbank açısından olumlu algıladığı yorumunu yaparak, “Piyasa biraz iyimser olmak istiyor, görevden almayı da Halkbank’a yönelik pozitif algıyla fiyatladı” dedi.