Hafta zayıf bir seyirle başlıyor

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende korona virüs salgını ile piyasalarda artan oynaklığı inceliyor

Avrupa başta olmak üzere dünya çapında yayılan koronavirüs salgınına ve küresel ekonomiye ilişkin endişe ve belirsizlikler devam ederken, Türkiye'de de vaka sayısı 18'e yükseldi. Küresel çapta hem merkez bankaları hem de hükümetlerden ekonomileri desteklemeye yönelik hamleler gelmeye devam ediyor. Fed, 18 Mart'taki toplantı tarihini beklemeden acil bir toplantıyla faizi sıfıra çekerken, 700 milyar dolarlık genişleme programı açıkladı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
11:00 Türkiye - Bütçe Dengesi Önem: Orta

Borsa İstanbul merkezlerden moral bulmuyor

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgına yönelik endişeler ve resesyon endişeleriyle küresel hisse piyasaları son yılların en kötü haftasını geride bırakırken, ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarıyla ABD borsaları cuma günü toparlanma kaydetti. Ancak salgına ilişkin artan endişeler ve Fed'in acil faiz indirimi sonrasında risk iştahı yeni haftaya da zayıf bir seyirle başlıyor. ABD borsaları cuma günü %10'lara yaklaşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %5'e yakın satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,30 - 6,31 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle
6,31'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Kısa vadeli dip arayışı devam ediyor

BIST-100 Strateji

Son haftalarda küresel ölçüde yaşanan satışlardan nasibini alan BIST 100'de geçtiğimiz hafta en düşük 91.644 görülürken hafta 95.605'ten tamamlandı. Yıl içinde görülen zirveler ve yaşanan son düşüşte görülen dip seviye referans alındığında kayıplar %25'i aşmış oldu. BIST 100'de teknik olarak ilk güçlü destek bölgesi olan 93-96 bin aralığı geçtiğimiz hafta yaşanan satışlarla birlikte test edilmiş oldu. Bu hafta endeks yeniden 93 bin altına sarkacak olur ise bir sonraki güçlü desteğin bulunduğu 88 binin gündeme getirebileceği göz önünde bulundurulmalı. Teknik göstergelerin negatif seyrini devam ettirdiği endekste yukarı yönlü hareketlerde 100 - 104 bin aralığına kadar olacak yükselişler tepki mahiyetinde izlenmeye devam edilebilir.