Gürcistan’da TAV gerginliği

Türk şirketin işlettiği Tiflis ve Batum’daki havalimanlarında yüksek ücret talep ettiğini iddia eden Georgian Airways, TAV’a karşı miting düzenlemeyi planlıyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin en büyük havayolu yer hizmetleri şirketlerinden TAV, Gürcistan’da gerginliğe sebep oldu. Türk şirketin işletmeye devam ettiği Tiflis ve Batum’daki havalimanlarında yüksek ücret talebi karşısında, ülkenin resmi havayolu şirketi Georgian Airways ile TAV Georgia arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlık, gerginliğe neden oldu.

Gürcü havayolu şirketi Georgian Airways, 2027 yılına kadar Tiflis Uluslararası Havalimanı'nı yönetmeye uygun olan TAV Georgia'nın, yüksek vergiler getirdiğini ve bu şekilde Gürcü havayolu şirketine baskı yaptığı iddia ediyor.



TAV’A BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Georgian Airways’tan yapılan açıklamada ise TAV’ın vergilerinin kabul edilemez olduğu, düşürülmesi gerektiği vurgulandı. Gürcü havayolu şirketinin, TAV’a olan milyonlarca dolarlık borcunu da ödemekte zorlandığı belirtiliyor. TAV tarafından ise Gürcü şirketin borcunu ödememesi durumunda yer hizmetleri ve altyapı kullanımından mahrum kalacağı ifade ediliyor. Georgian Airways, önümüzdeki günlerde Tiflis Havalimanı’nda TAV’a karşı miting düzenlemeyi planlıyor.