Günün önemli şirket haberleri 03/08/2021

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AYDEM AYDEM ENERJİ - 2.010 vadeli 750 milyon dolar tutarında tahvil ihraç edildi.

#BEYAZ BEYAZ FİLO - Şirketin Balıkesir'deki plaza inşaatının tamamlandığı açıklandı.

BIST 100'de haftanın ilk gününde en çok ISFIN kazandırdı

#BIOEN BIOTREND ÇEVRE VE ENERJİ - Şirketin bağlı ortaklığı Landfıll Enerji’nin işletmecisi olduğu Balıkesir Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisine 2 adet motor ünitesi ilavesi için yapılan kısmi kabul işleminin Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

#CCOLA COCA COLA - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun "AAA (Trk)", Kısa Vadeli Ulusal Notunun "A-1+ (Trk)", görünümlerinin ise "Durağan" olarak belirlendiği açıklandı.

#EDATA E-DATA TEKNOLOJİ - Şirketin Wallarm Inc.in distribütörü olduğu, açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT - Şirketin Zekeriyaköy Toplu Konut İnşaatı Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

#GEREL GERSAN ELEKTRİK - Şirket ile Kamerun’da kurulu Musaac arasında, Kamerun’da 3 adet anahtar teslim hastane inşaatı işi kapsamında 29,8 milyon euro bedelli 3 adet sözleşme imzalandığı açıklandı

#GENIL GEN İLAÇ - Şirket payları Borsa'da 5 Ağustos'ta işlem görmeye başlayacak.

#KARSN KARSAN OTOMOTİV - Şirket ile Oyak Renault arasında, Renault Megane Sedan markalı araçların üretilmesine ilişkin sözleşme imzalandığı, üretimin KARSN tesislerinde yapılması için planlanan yatırım tutarı 210 milyon TL olduğu açıklandı.

#KORDS KORDSA - Şirketin iştiraki konumunda olan ve Amerika'da mukim Kordsa Inc’nin %95,86'sına sahip olduğu Axiom Materials Acquisition LLC şirketinin %4,14'lük azınlık paylarını 6,5 m,lyon dolar karşılığında satın alma işleminin tamamlandığı açıklandı.

Kordsa'nın ABD'deki iştiraki 'tek ortak' oldu

#KZBGY KIZILBÜK GMYO - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 4 - 6 Ağustos tarihlerinde toplanacak.

Borsada çok konuşulacak halka arz: Kızılbük GYO

#MEDTR MEDİTERA TIBBİ MALZEME - Aracı kurum ile fiyat istikrarı sağlayıcı işlemlerin süresinin sona erdiği açıklandı.

#RALYH RAL YATIRIM HOLDİNG -
- Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik’in ve TOKİ tarafından düzenlenen Hatay İskenderun’da 2 Etap 486 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ne 156,2 milyon TL ile en düşük 7. teklifin verildiği açıklandı.
- Şirketin bağlı ortaklığı Hera Teknik’in ve TOKİ tarafından düzenlenen İzmir Bayraklı’daki 8. Etap 533 Konut ve 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı Çevre Düzenleme İşi ihalesi sonucu, anahtar teslim yapım işi kapsamında şirketin payı %80 olan Hera Teknik -Oğulhan İnşaat - Grup Lider İnşaat adi ortaklığı ile TOKİ arasında 217,0 milyon TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

#SASA SASA POLYESTER - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notunun BB / (Stabil Görünüm), Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notunun BB / (Stabil Görünüm), Uzun Vadeli Ulusal Notunun A (Trk) / (Stabil Görünüm), Uzun Vadeli Ulusal İhraç Notunun, Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notunun B / (Stabil Görünüm), Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notunun B / (Stabil Görünüm), Kısa Vadeli Ulusal Notunun ise A-1 (Trk) / (Stabil Görünüm) olarak belirlendiği açıklandı.

#ULKER ÜLKER BİSKÜVİ - Uzunköprü Gazetesi'nde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı, şirketin tekzip yayınladığı açıklandı.

#VAKBN VAKIFBANK - 98 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı. 

Takasbank risk parametrelerini güncelledi

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM

#AKFGY AKFEN GMYO - Şirket sermayesi bugün 344,6 milyon TL’den %161,14 oranında bedelli olarak 555,4 milyon TL nakden artışla 900 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 2,1488 TL’ye denk gelmekte.

#BNTAS BANTAŞ - Şirket sermayesi yarın 80,6 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 40,3 milyon TL artışla 120,9 milyon TL’ye yükseltilecek.

#GENTS GENTAŞ - Şirket sermayesi bugün 154 milyon TL’den %29,87 oranında bedelsiz olarak 46 milyon TL artışla 200 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 3,1570 TL’ye denk gelmekte.

#INFO İNFO YATIRIM - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 30.000 adet pay 3,76 - 3,78 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ULUUN ULUSOY UN - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 53.315 adet pay 5,14 - 5,18 TL fiyat aralığından geri alındı.

BIST 100'ün yükseldiği günde KARSN yüzde 9,85 düştü

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.