GSD ve Tekstilbank'ta aynı anda hızlı düşüş

GSD Holding ve Tekstilbank hisselerinde aynı başlayan sert satışlar, hisse satışına ilişkin soru işaretleri doğurdu

Teksilbank’ın satış sürecine ilişkin belirsizlik devam ederken GSD ve Tekstilbank hisselerinde 2. Seansta başlayan sert satışlar merak konusu oldu. GSD Holding tarafından 3 gün önce yapılan  açıklamada "Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50'lik payının, Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)'e satılması işlemine ilişkin olarak, ICBC tarafından Çin'deki resmi merciler ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) nezdinde yürütülen izin süreci devam etmektedir" denilmişti.

Ancak bugün 2. seansın ortalarında her iki hissede de aynı anda başlayan sert satışlar, borsa kulislerinde, ''Çin tarafında izin sürecinde bir kaza mı var? sorusunu akıllara getirdi. GSD Holding 1,47 TL’den 1,40 TL’ye kadar hızla düştü. Aynı anda Tekstilbank hisseleri de 2,01 TL’den 1,82 TL’ye kadar hılza indi. Hisselerde kayıp oranları yüzde 9’u geçti.

GSD Holding, 28 Nisan'da Tekstilbank'taki yüzde 75.5 hissesinin tamamını 669 milyon liraya Çinli Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satmak için sözleşme imzalandığını duyurmuştu. Rekabet Kurumu 20 Ağustos 2014 tarihli kararında GSD Holding'in Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesini ICBC'ye satmasına onay vermişti.