Goldman Sachs petrol için Doha'dan umutsuz

Goldman Sachs Doha'da OPEC ve Rusya'nın petrol üretimini dondurma üzerine toplantısının petrol piysasasında temel bir değişiklik yaratmayacağını söyledi

Goldman Sachs emtia araştırma şefi Jeff Currie Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, OPEC ve Rusya arasındaki petrol üretimini donduma anlaşmasının piyasanın temel dinamiklerini değiştirecek bir özelliğe sahip olmadığını söyledi.

Currie, Irak ve Nijerya'da yaşanan kargaşaların giderilmesi durumunda, OPEC üretimine günde 500 bin varil civarında bir arzın daha ekleneceğini belirtti.

Rakip üreticiler çekilmeye başlamasıyla OPEC'in stratejisi tam da başarılı olmaya başlamışken OPEC'in strateji değiştirmesinin bir nedeni olamayacağını söyleyen Currie, "Bu durum şu anda kimsenin leyhine olmaz, özellikle de Suudi Arabistan ile İran karşılaştırıldığında..." dedi.

Currie, stoklar azalana kadar petrol fiyatlarının "trendden yoksun bir piyasada" seyredeceğini tahmin etti. Currie, düşük fiyatların arzı kısmaya başlamasıyla piyasaların dönüm evresinde olduğunu ancak piyasanın henüz yeniden dengelenme noktasına henüz ulaşmadığını ifade etti.