Getiri potansiyeli en yüksek hisseler

İşte Türkiye’nin önde gelen 8 aracı kurumunun model portföylerinde bulunan hisseler ve potansiyel getiri oranları

Borsalar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Küçük hisselerde yaşanan sert fiyat hareketleri yavaş yavaş lokomotif hisselere doğru kayıyor. Pandemi sürecinde borsa yükselirken bile düşen banka hisseleri son birkaç aydır en fazla kazandıran hisseler arasına girmeyi başardı. Ufuk Korcan, aracı kurumların yenilediği model portföyü Dünya’da yazdı. Türkiye'nin önde gelen 8 aracı kurumunun model portföylerinde bakıldığında 6’sı Garanti Bankası ve Turkcell hisselerini model portföylerden tutuyor. Ancak Garanti Bankası hisseleri portföylere aylar öncesinden koyulduğundan belirlenen hedef fiyata iyice yaklaşmış durumda. Kurumların Garanti Bankası için belirlediği hedef fiyatlar 9.67 TL ile 13.21 TL arasında değişiyor. 15.60 TL seviyelerinden işlem gören Turkcell hisseleri için ise belirlenen hedef fiyat 17.5-23.15 TL aralığında.

Türk Telekom’u model portföylerinde bulunduran aracı kurum sayısı ise 5. Ereğli Demir Çelik (Erdemir), Koç Holding, Migros, Tofaş, Yapı Kredi Bankası hisseleri de 4 aracı kurumun en beğendiği hisseler arasında. 3 kurum Arçelik ve Tüpraş’ı model portföylerinde bulundururken Akbank, Aksigorta, Coca Cola İçecek, İş Bankası C, Kardemir D, Petkim, Şişecam ve Ülker hisseleri 2 aracı kurumun portföylerinde yer alıyor.

Kurumların yıl içerisinde oluşturdukları model portföyler gelinen fiyat seviyeleri nedeniyle yeniden belirlenmeye başlanmış durumda. Hisselerin son fiyatları ve aracı kurumların hesapladıkları hedef fiyat rakamlarına göre en fazla prim potansiyeli taşıyan hisselerin başında Arçelik geliyor. Yine Şok Marketler ve Migros da model portföylerde belirlenen hedef fiyatların oldukça altında bulunuyor. Turkcell, Tofaş, Ülker, Koç Holding de yine potansiyel getirileri yüksek olan hisseler olarak dikkat çekiyor. Ancak bu noktada şunu belirtmekte yarar var. Model portföylerde belirlenen hedef fiyatlar yapılan analizler sonucu ortaya çıkıyor. Bu fiyatları etkileyecek ancak hesaba katılamayan olumsuz ya da olumlu gelişmeler olabilir. Dolayısıyla yatırım yapılırken bu risklerin de göz önünde bulundurulmasında yarar var.

Haftanın son gününde 3 hisse yüzde 9'dan fazla primlendi

 

Borsa İstanbul'dan 3 hisse ve 3 yatırımcıya tedbir