Gersan'ın patronu Yüksel Kardeş'e işlem yasağı

SPK, Yücel Kardeş ve GEM Global Yield Fund hakkında borsalardan 6 ay süreyle işlem yasağı uygulanacağını açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yürütülen incelemeler sonucu Gersan'ın patronu Yüksel Kardeş ve e GEM Global Yield Fund isimli şirkete borsalarda işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

SPK haftalık bülteninde, Gersan, GEM Global Yield Fund, GEM Investment America ve Yüksel Kardeş arasında imzalanan bir sözleşmenin ardından GEREL hisselerinde oluşan fiyat ve miktar hareketleri sebebiyle SPK tarafından yatırımcıları korumak amacıyla tedbir kararı alındığı kaydedildi. Karara itinaden, 6 Nisan 2018 tarihinden itibaren Yücel Kardeş ve GEM Global Yield Fund borsalarda 6 ay süreyle işlem yapamayacak.

Konu ile ilgili bültende yer alan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (Şirket, GEREL) ve GEM Global Yield Fund ile Gem Investment America LLC ve Şirket ortağı Yüksel KARDEŞ arasında imzalanan Sermaye İştirak Taahhüdü ve Pay Ödünç Sözleşmesi’ne ilişkin olarak, 08.03.2018–30.03.2018 tarihleri arasında Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamalar ve GEREL pay piyasasında meydana gelen fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 1 inci maddesi
çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 06.04.2018 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.