Gersan hisselerinde büyük operasyon

Tesla açıklaması sonrası Gersan hisseleri 10 günde yüzde 100 prim yaptı. 3 gündür hissede uygulanan devre kesici uygulaması yatırımcılar için önemli uyarı olarak değerlendiriliyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Gersan Elektrik hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam ediyor. 3 gündür devre kesici uygulamasına maruz kalan hisse 10 günde yüzde 100 prim yaptı. Hisseler 1.90 lira seviyesinden 4 lira sınırına dayandı. Yükselişte, 5 Aralık tarihinde şirketin yaptığı şu açıklamanın etkili olduğu söyleniyor: "Şirketimiz ile Tesla Motors Netherlands B.V. ("Tesla") arasında Tek Taraflı Gizlilik Sözleşmesi imzalanmıştır.
Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile Şirketimiz arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır. Tesla, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri açıklayabilir. "

OLASI İŞBİRLİĞİ

Açıklamada, elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için sözleşme imzalandığı belirtiliyor. Yani kesin alınmış bir karar yok. İşin büyüklüğü, şirkete sağlayacağı katkı başta olmak üzere henüz hiçbir detay belli olmamasına rağmen hisseler 10 günde yüzde 100 yükseliyor. Borsa kulislerinde ise hissede söz konusu açıklamayı kullanarak operasyon yapan bir grubun olduğu ileri sürülüyor. Kısa vadede yaşanan sert fiyat hareketlerinin yatırımcılar için riskli olduğu dile getiriliyor.