Genpower Jeneratör iflas etti

Bankalara 75 milyon lira borcu olan Genpower Jeneratör'ün iflas kararını mahkeme verdi

Halka açılmak istenen Genpower Jeneratör resmen iflas etti. Mahkemenin şirket için iflas kararı sonrasında tasfiye dosyaları İcra İflas Müdürlüğüne gönderildi.

2016 senesinin Nisan ayı içerisinde iflas erteleme kararı isteyen şirketin adına yapılmış olan başvuru neticesinde belli bir zaman diliminde korumaya alınması ile şirketin yeniden toparlayabileceği belirtilmişti.

Mahkeme 13 celsede son buldu

Ankara Batı Adliyesi Ticaret Mahkemesi'ne gerçekleştirilen başvurunun ise son duruşması 20 Ekim tarihinde görüldü. 20 Ekim tarihinde yapılan 13. celse ile mahkeme şirketin toparlayamayacağına ilişkin karar vererek Genpower Jeneratör'ün iflasına karar kıldı.

Çıkan karar neticesinde şirketin boşaltılma işlemlerine yönelik dosyalar İcra İflas Müdürlüğüne ulaştırıldı. Son duruşmada ise Genpower'ın sahibi konumunda olan Müjdat Uslu açıklamalarda bulunarak bilirkişi raporunda hata olduğunu belirtmişti. Şirket iflas kararını ise 20 Kasım tarihinde SPK'ya iletti.

Şirketin bankaya olan borcu 75 milyon TL

Geçtiğimiz üç sene boyunca sürekli sıkıntılar yaşayan Genpower Jeneratör'ün finans kurumlarına yönelik toplam borcunun ise 75 milyon TL olduğu açıklandı. Genpower Jeneratör'ün bankaların takibe aldığı kredi tutarları ise 14.3 milyon TL olarak belirtilmişti.

'Hayali' satışlara adı karıştı

Genpower Jeneratör ismi, bir süre önce, leasing firmalarını dolandırmakla suçlanan Kırcı Jeneratör ile de gündeme geldi. Banka ve leasing firmalarını 600 milyon dolandırmakla suçlanan ve haklarında dava açılan 7 sanık arasında, Genpower’ın sahibi Müjdat Uslu da yer almıştı. Anılan davanın sanıkları arasında Uslu'nun yanı sıra Mert İsrailyan, Dursun Ergün Yılmaz gibi isimler bulunuyor. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanıklar binlerce, hayali jeneratör satmakla suçlanıyor.

Genpower Borsa kotundan çıkarıldı

Genpower Jeneratör iflas erteleme istedi

Genpower ve Gen Yatırım'a bilanço cezası

Genpower ve Gen Yatırım işlem sıraları kapatıldı

Genpower teknik iflastan ne zaman kurtulacak