Genpower Jeneratör iflas erteleme istedi

Borsagundem.com'un ilk günden beri mali sıkıntıda olduğunu yazdığı Genpower Jeneratör iflas erteleme başvurusu yaptı.

Borsagundem.com' un yıllarca yatırımcıyı uyardığı milyar liralık halka arz girişimi iflas ertelemeyle son buldu. Çekleri ödenmezken dolaylı yöntemlerle halka arz edilmesi istenen Genpower Jeneratör için iflas erteleme istendi. Şirket’in üç gün önce Ankara Batı Adliyesi Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Dava başvuru dilekçesinde, şirketin borca batık konuma geldiği kaydedildi. Hürriyet’in haberine göre mahkeme başvuru sonrası Şirkete kayyum atadı.

Genpower Jeneratör’ün patronu Müjdat Uslu, borsaya ısınırken ilk olarak  İCG Yatırımı alarak adını Gen Yatırım Holding olarak değiştirdi. Ardından Levent Erdoğan'dan Latek Holding'i alarak adını Genpower Holding yaptı. Hisseleri borsada işlem gören bu iki şirket de bir süre sonra Yakın İzleme Pazarı’na (Gözaltı Pazarı) alındı.

Kırcı Jeneratör'ün sahipleri hakkında dava

Uzun zamandır finansal sıkıntılar yaşadığı bilinen Genpower Jeneratör’ün, finans kurumlarına 75 milyon lira borcu bulunduğu belirtildi. Bankaların takibe aldığı kredi tutarının ise 14,3 milyon TL olduğu öğrenildi.

Kredileri transfer trafiği nasıl işledi

'HAYALİ' SATIŞLARA ADI KARIŞTI

Genpower Jeneratör ismi, bir süre önce, leasing firmalarını dolandırmakla suçlanan Kırcı Jeneratör ile de gündeme geldi. Banka ve leasing firmalarını 600 milyon dolandırmakla suçlanan ve haklarında dava açılan 7 sanık arasında, Genpower’ın sahibi Müjdat Uslu da yer almıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar binlerce, hayali jeneratör satmakla suçlanıyor.

Kırcı Grup borç batağına girdi

  

Sahte çeke sahte imza attılar, yakalandılar

 

Genpower'ın yanıt vermediği sorular!