Geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş" dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş. Bir kez daha tarih tekerrür etsin ve Ortadoğu halklarının kaderi ellerinden alınsın istemiyoruz. Biz Türk halkıyla, Türkiye yönetimiyle stratejik bir kader birliği yapmak istiyoruz, geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz" dedi.

Demirtaş, Kayapınar Spor Salonu'nda düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, anayasanın daha özgürlükçü şekilde değiştirilmesinden yana olduklarını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cizre'de miting yapmaya, Sur'da yaşananları görmeye davet eden Demirtaş, her zaman diyalog kapısını açık tutacaklarını söyledi.

Demirtaş, Çözüm Süreci'nde büyük çaba harcadıklarını öne sürerek, geleceklerini belirlemede Türkiye ile hareket etmek istediklerini dile getirdi.

Tarihi bir müzakere yaptıklarına işaret eden Demirtaş, "Ortadoğu kaynayan kazana dönüşmüştür. Bütün uluslararası güçler Ortadoğu'ya üşüşmüş. Bir kez daha tarih tekerrür etsin ve Ortadoğu halklarının kaderi ellerinden alınsın istemiyoruz. Biz Türk halkıyla, Türkiye yönetimiyle stratejik bir kader birliği yapmak istiyoruz, geleceğimizi beraber belirlemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın ardından DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek ile DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. A.A