FLAŞ! Topçu Kışlası'nın önü açıldı

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin almış olduğu Gezi Parkı projesi yürütmeyi durdurma kararı bakanlığın itirazı sonucu iptal oldu

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Taksim’deki Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası yapılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı, Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
Hatırlanacağı gibi, İstanbul 6. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını 2 kabul oyuna karşı 1 ret oyuyla kabul etmişti. Mahkeme Başkanı Hasan Önal, karara şerh koymuştu. Bunun üzerine Kültür Bakanlığı karşı bir hamle yapmış ve kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne götürmüştü. Bölge İdare Mahkemesi, dosyayı inceledi ve İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin Gezi Parkı'na yönelik almış olduğu yürütmeyi durdurma kararını iptal etti.
Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı bu karar kesin olacak. Hatırlanacağı gibi İstanbul 1. İdare Mahkemesi de Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ni 6 Haziran 2013 günü iptal etmişti.
MAHKEMENİN OLAYLAR PATLAK VERİNCE KARAR ALMASI MANİDAR
Başbakan Erdoğan ise, Gezi Parkı olayları başladığı zaman yürütmeyi durdurma kararı alan mahkemeyi sert bir şekilde eleştirmiş, “İdari mahkeme bunu, Gezi Parkı olaylarının patlak verdiği anda o akşam açıklaması manidardır. Bir diğer özelliği de şu; yürütmenin savunmasını verinceye kadar yürütmenin durdurulmasına diye bir kararın verilmesi de manidardır. Bir defa ortada ihalesi yapılmış bir proje mi var? Yok. Ne yapılacağı belli olan bir süreç mi var? Yok. Bir kişi size yazı yazıyor siz bunun üzerinden böyle bir karar veriyorsunuz. Nasıl böyle bir karar veriyorsunuz? Bu ülkenin böyle hale gelmesine nasıl zemin hazırlarsınız? Ha böyle bir adım atılır, ihale yapılır. Yürütmeyi durdurmayı verirsiniz. Ne ihale var, ne proje var siz bir şey yokken siz karar veriyorsunuz. Bu düşündürücüdür" demişti.
ÇOĞUNLUĞUN DEĞİL BAŞKAN'IN DEDİĞİ OLACAK
Bu flaş gelişmeyi Borsa Gündem'e değerlendiren avukatlar, İstanbul 6. İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Önal'ın şerh gerekçesinde dikkat çektiği çelişkilerin yürütmeyi durdurma kararının iptalinde göz önünde bulundurulduğunu vurguluyorlar.
Ayrıntılar ve İstanbul 6. İdare Mahkemesi ile Başkan Önal'in şerhinin yer aldığı gerekçeli kararın tam metni için tıklayın:
 http://www.borsagundem.com/haber/gerekceli-karari-ilk-kez-borsa-gundem-acikliyor/495128