Flap Kongre ve Beyaz Filo manipülatörlerinin portföyü ortaya çıktı

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Borsa İstanbul'da manipülasyona konu olan hisselerle ilgili önlem aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 8 Ocak 2018 tarihinde Beyaz Filo ve Flap Kongre'de işlem yapan manipülatörlerin oyununu bozmuştu.

SPK Bülteni'nde yayınlanan bildiriye göre bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığına dair makul şüphe olduğu belirtilmişti. Beyaz Filo hissesinde 27 Eylül-22 Aralık 2017 tarihleri arasında işlem yapan Flap Kongre ve Sabahattin Turan, Orçun Taştan, Seda Turan, Halit Madakbaş, Ahmet Gençler, Vedat Coşkun, Özkan Öztürk, Emrah Türköz ve Mustafa Sungur'a 6 ay süreyle işlem yasağı getirilmişti.

Beyaz Filo'nun brüt takas uygulaması da 6 ay süreyle bir kez daha uzatılmıştı.

Buna ek olarak Merkezi Kayıt Kuruluşu bugün KAP'a açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Beyaz Filo'da 11.203.584 adet pay ve Flap Kongre hissesinde 3.059.152 adet pay takas işlemlerine konu edilmesinin önlenmesi amacıyla "İncelemeye Konu Pay" ve "Borsada İşlem Görmeyen Pay" statüsünde tutulacak.

MKK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Sermaye Piyasası Kurul Karar Organı'nın 08/01/2018 tarihli toplantısında, Asya Katılım Bankası A.Ş. ile Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş. pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle Kurul'un V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbir Tebliği uyarınca bir kısım yatırımcılara borsalarda işlem yapma yasağı getirildiği bildirilmiştir.

İşlem yasağı uygulamaları ile bağlantılı olarak takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesini teminen incelemeye konu edilmiş kaydi paylar ''İncelemeye Konu Pay''; dışında kalan diğer kaydi paylar ise "Borsada İşlem Görmeyen Pay" statüsünde izlenmekte olup bilgiler ekli dosyada yer almaktadır.

EK DOSYA İÇİN TIKLAYIN...