Flap hisselerinde olağandışı hareketler

3 günde yüzde 70 yükselen Flap Kongre hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yeni bir manipülasyona hazırlık mı?

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Flap Kongre Toplantı Hizmetleri hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Cuma günü 1.37 liradan kapanan hisseler hafta başından itibaren hızla yükselerek 2.30 liraya ulaştı. Bugün de yüzde 20 prim yapan hisseler tavan oldu. Sert fiyat hareketleri otoritelerin de dikkatinden kaçmadı!

ÖZEL BİR DURUM YOKMUŞ

Dün Borsa İstanbul yaşanan hareketlerin nedenini sordu, şirket ise “Kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Özel bir durum yoksa neden hisseler 3 günde yüzde 70 prim yaptı? Kısa bir süre önce Vakıf Finansal Kiralama hisselerinde de benzer hareketler yaşandı. Çok hızlı yükselen hisseler, aynı hızla düşüşe geçti. Çok büyük mağduriyetler yaşandı. Benzer hareketler Flap Kongre hisselerinde de yaşanıyor. Zaten şirketin patronları bu konuda mimli. SPK patronlar hakkında hem Beyaz Filo hisselerinde hem de Flap Kongre hisselerinde yaptıkları manipülasyon nedeniyle suç duyurusunda bulundu, işlem yasağı getirdi.

ŞİRKETİN ORTAKLARINA MANİPÜLASYONDAN SUÇ DUYURUSU

Bu yıl Haziran ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat, Önder Bülbüloğlu, Sebahattin Turan, Seda Turan, hakkında 2 yıl işlem yapma yasağı getirmişti. Ayrıca Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat ve Sebahattin Turan hakkında manipülasyon suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

AYNI İSİMLER BEYAZ FİLO’DA DA VAR

Ahmet Can Teoman, Gürkan Gencerler, Metin Ziya Tansu ve Osman Turgut Fırat şirketin ortakları ve yönetim kurulu üyeleri. Aynı isimler Beyaz Filo’da da hem ortak hem de yönetim kurulu üyesi.
Flap Kongre Toplantı Hizmetleri’nin, ismi sık sık manipülasyona karışan Beyaz Filo’da da yüzde 16.25 oranında payı bulunuyor.
Hissede firari manipülatör Mecnur Çolak’ın işlem yapıyor olabileceği konuşuluyor. Özel bir durum yokken yaşanan sert fiyat hareketleri ise yatırımcılar açısından büyük risk olarak gösteriliyor. Şirketin ismi sık sık manipülasyona karıştığı için yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.