Firari manipülatör Mecnur Çolak vurguna hazırlanıyor

Firari manipülatör Mecnur Çolak ve oğlu Adnan Çolak'ın, Beyaz Filo ve Flap Kongre hisselerinde operasyon yaptığı ve büyük bir vurguna hazırlandıkları ileri sürülüyor...

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın işlem yaptığı söylenen Beyaz Filo hisseleri 7 liradan 70 liraya yükseldi. İsmi sık sık manipülasyonla anılan, SPK’nın şirket ortakları hakkında sık sık işlem yaptığı şirketin hisseleri iki ayda yüzde 900 arttı.

Benzer işlemler grubun diğer şirketi Flap Kongre’de de yaşanıyor. Şirkete yakın isimlerin de operasyonla ilgili olduğu iddia ediliyor.

Borsa İstanbul 22 Aralık tarihine kadar hisseye tedbir getirerek açığa satış işlemlerini yasakladı. Açığa satışın yasaklanmasıyla hissede işlem yapan isimlerin daha rahat hareket ettiği belirtiliyor. SPK ve Borsa İstanbul hisselerde her türlü tedbiri almasına rağmen firari manipülatör Mecnur Çolak ve oğlu Adnan Çolak’ın operasyona devam ettiği ileri sürülüyor.

Bu arada Beyaz Filo’nun defter değeri 2 lira. 4 liradan 19 liraya yükselen Flap Kongre hisselerinin defter değeri ise 3.6 lira.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR DİKKATLİ OLMALI

Binlerce yatırımcıyı mağdur eden Mecnur Çolak, hakkındaki hapis cezası nedeniyle Bulgaristan’da yaşıyor. Babasının izinden giden Adnan Çolak’ın da sonunun pek hayırlı görünmediği ifade ediliyor.

Yeni mağduriyetler yaşanmaması için uzmanlar söz konusu hisselere karşı küçük yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor. Mecnur Çolak’ın geçmişte işlem yaptığı hisselerde benzer sert yükselişlerden sonra sert düşüşler yaşanmış ve binlerce yatırımcı mağdur olmuştu.

ŞİRKET ORTAKLARI HAKKINDA MANİPÜLASYON SUÇLAMASI

Bu iki şirket de halka açıldıkları günden bu yana isimleri manipülasyonla anılıyor.

Şirketlerin ortakları da sıkı borsacı, SPK haklarında suç duyurusunda bulundu.

2016 yılı Aralık ayında 10 isme işlem yasağı getirilmiş ve hisse brüt takasa alınmıştı. Yine 2016 yılı Haziran ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat, Önder Bülbüloğlu, Sebahattin Turan, Seda Turan hakkında 2 yıl işlem yapma yasağı getirmişti. Ayrıca Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat ve Sebahattin Turan hakkında manipülasyon suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Flap Kongre, aynı isimlerin ortağı olduğu halka açık Beyaz Filo’nun da yüzde 16 oranında ortağı konumunda.