Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi hızlandı

Emlak Konut GYO, Fikirtepe’de kentsel dönüşümde vites yükseltti. Yılbaşından bu yana bölgedeki 4 parsel için sözleşmeler imzalandı.

BORSAGUNDEM.COM

Sermayesinin yüzde 49,34’ü TOKİ’ye ait olan Emlak Konut GYO, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesinde baş aktör konumunda bulunuyor. Şirket, Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Bakanlık adına bölgedeki parsellerin inşaat işini ihale ediyor.

Emlak Konut GYO, yılbaşından bu yana bölgede yapılacak dönüşümlerin hızlanması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geride kalan 25 gün içinde bölgede dört parselin inşaat işiyle ilgili sözleşmeleri imzaladı. İmza altına alınan sözleşmelerin toplam bedeli ise kdv hariç 4,2 milyar TL.

Şirket Türkiye’nin farklı bölgelerinde büyük inşaat projelerinin yürütülmesinde rol alıyor. Etkin konumu ile projelerin herhangi bir aksamaya uğramadan sonuçlanmasına önemli bir katkısı bulunuyor.

12 Milyar borcu 15 milyar özkaynağı var

Emlak Konut 2021 yılının dokuz aylık döneminde 1,1 milyar TL’lik kar açıkladı. Şirketin 12 milyar TL borcu ve 15 milyar TL özkaynağı var. Sermayesi 3,8 milyar TL.

Son beş yılda kaybettirdi

Emlak Konut Hisseleri son 5 yılda yatırımcısına kaybettirdi. Hisse 21 Ocak itibari ile yılbaşından bu yana yüzde 1,2 oranında değer kaybetti.

Değerleme oranları

Şirketin özkaynakları piyasa değerinin altında. Piyasa değeri/ Defter Değeri 0,60 seviyesinde. Fiyat kazanç oranı ise 6,71. Değerleme oranları düşük olmasına rağmen yatırımcıların hisselere fazla ilgi göstermediği gözleniyor.

Son 5 yılda kar verileri

Şirketin son beş yıl kar verileri

Şirket 2021 yılının dokuz aylık bilançosunda yıllık bazda 1,1 milyar TL kar açıkladı. Şirketin son yıllık karı 2017 ve 2018 yıllık karlarının altında.

Emlak Konut GYO ve PC İletişim sorusu

 

Emlak Konut’ın diğer hisselere göre daha belirgin bir hikâyesi var