FETÖ'nün paraları borsada aklandı

Adese hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketinin perde arkasında FETÖ bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Faruk B.'ın para aklamaya aracılık ettiği iddia ediliyor

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Borsada çok sayıda manipülasyona imza attığı söylenen Faruk B. arkasında çok sayıda soru işaretleri bırakarak yurt dışına kaçtı. Havayolu ile çıkmak isterken pasaportuna el konulduğu belirtilen B.’ın, karayoluyla ülkeyi terk ettiği, Yunanistan’a gittiği ileri sürülüyor. FETÖ’nün borsadaki önemli kasalarından biri olduğu iddia edilen Faruk B.’ın, Adesa hisselerinde büyük miktarda para akladığı borsa kulislerinde konuşuluyor.

OPERASYON 26 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Adese hisselerinin grafiğine bakıldığında her şeyi özetliyor. Hissede operasyon 26 Aralık 2013’te başlıyor. 17/25 Aralık’tan hemen sonra hisse yükselmeye başlıyor ve bölünmüş fiyatlarıyla 2 lira seviyesinden 10 liraya kadar tırmanıyor. 2015 Nisan ayında büyük çöküş başlıyor. Hisseler kısa sürede yeniden 2 liraya kadar değer kaybediyor. Operasyonu yapan isimlerin Faruk B. ve firari manipülatör Mecnur Çolak olduğu o dönemde gündeme gelmişti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) o dönemde hissede çok sayıda tedbir karara almış ve işlem yasağı getirmişti.

YABANCI FON KILIFIYLA PARA AKLANDIĞI İDDİA EDİLİYOR

O dönemde aracılık ettiği yabancı fonların FETÖ’ye ait olduğu iddialarının gündeme gelmesiyle Faruk B.’ın Yunanistan’a kaçtığı ileri sürülüyor. B.’ın söz konusu hissede yaptığı operasyonda FETÖ’ye ait olduğu öne sürülen paraları yabancı fon kılıfıyla borsada akladığı iddia ediliyor.


Not: Görsele tıkladığınızda büyük hali görünecektir