Feniş Alüminyum: 'Üretimi durdurduk'

Feniş Alüminyum üretimi durdurdu, çalışanların iş akitleri feshedildi

Feniş Alüminyum, Borsa Genel Müdürlüğü tarafından istenen açıklamaya "işlemleri durdurduğunu ve çalışanların iş akitlerinin feshedildiğini" açıklayarak cevap verdi. Feniş Alüminyum, sektörde kriz olduğu gerekçesiyle 418 çalışanın işine son verdi. İşçiler için ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının toplam tutarı ise 11.785.000 TL olarak açıklandı. İşte yapılan açıklama metni:
''2008 global krizi alüminyum sektörünü olumsuz etkilemiş, profil katma değerlerinde önemli düşüşe neden olmuştur. Verimlilik çalışmaları kısmen yardımcı olmakla beraber; en kaliteli ürün ve en iyi hizmet sunmakta olmamızın getirdiği yüksek işgücü ve beyaz yaka maliyetleri ile değerli Türk Lirası, şirketimizi düşük kar marjıyla çalışma mecburiyetinde bırakmıştır.
Yılbaşından itibaren hammadde tedarikçimiz Hydro Aluminium'un kredili satışlarını azaltması üzerine önemli bir yabancı fon kuruluşuyla yaptığımız ortaklık anlaşması da ne yazık ki global ekonomide yaşanan türbülans nedeniyle hayata geçirilememektedir.
Son gelişmeler karşısında tedarikçimiz Hydro Aluminium'un sevkiyatlarını tamamen durdurması üzerine yeni kredi imkanları bulununcaya kadar üretimimizi durdurmak ve çalışanlarımızın iş akitlerini üzülerek feshetme zarureti hasıl olmuştur.
50 yıldır ülke ekonomisine katkıda bulunan şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir.''