Fenerbahçe sıkıntılarla rekor kırdı

Fenerbahçe üzerindeki şike iddiaları kulüpteki tüm branşları birbirine kenetledi

Fenerbahçe’nin kazandığı 2010-11 sezonu şampiyonluğundan sonra 3 Temmuz 2011’de başlayan süreç, sarı-lacivertli kulüpte ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.
Sıkıntılı dönemden geçen futbol takımı, aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerinde topladı. Şike sürecinin başladığı 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren sıkıntılı bir döneme giren sarı-lacivertli ekip, özellikle aldığı sonuçlarla ön plana çıktı. Son 2.5 yılda sportif anlamda ciddi bir kenetlenme gösteren oyuncular, kulübün 30 yıldır hasret olduğu Türkiye Kupası’nı üst üste 2 sene müzesine götürdü. Süper Lig’de de ilk 2’nin dışına çıkmayan Fenerbahçe, son sezonda ise ilk yarıyı en yakın rakibinin 8 puan önünde lider bitirdi.

Rekor kırdılar

Avrupa’da aldığı 1 yıllık men cezasının ardından 2012-13 sezonunda oynadığı UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final yaşayan ve kulüp tarihine geçen sarı-lacivertli kadro, 18 Avrupa karşılaşmasında 9 galibiyet aldı.
Öte yandan, aynı sezon 64 resmi maça çıkarak farklı bir rekoru daha kıran Fenerbahçe, aynı süreçte ezeli rakiplerine karşı 24 mücadelenin 11’inden galip ayrıldı.