Faik Ulutaş halka arza hazırlanıyor

Borsada ismi sık sık manipülasyonlarla anılan Mensa Mensucat’a bir kardeş şirket daha geliyor

Mensa Mensucat’ın patronu Faik Ulutaş, Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş’yi halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. SPK’nın 27 Nisan 2012 tarihli bültenine göre, halka açılmak için kayıtlı sermaye sistemine geçmek isteyen şirketin sermayesi 20 milyon lira. Şirketin talep ettiği kayıtlı sermaye tavanı ise 60 milyon lira. www.borsagundem.com olarak Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji ile ilgili yaptığımız araştırmalarda ilginç verilere ulaştık.
TEKSTİL ŞİRKETİYMİŞ!
Halka açılmak için başvuran Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji’nin ismi birkaç ay öncesine kadar Turunch Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ymiş.
Yılbaşında şirket A.Ş’ye dönüştürülmüş ismi başta olmak üzere her şeyi değiştirilmiş. Aslında meslek grubu ‘Kumaş’ ve Nace Kodu; ‘Kumaş Toptan Ticareti’ olan şirket kısa bir süre önce kağıt üzerinde enerjiden gayrimenkule, ipotek işlerinden her türlü proje işine imza atacak bir yapıya dönüştürülmüş. Şirket en son sermaye artırımını da nisan ayı başında yapmış. Eğer SPK’dan onay çıkarsa ismi borsada sık sık manipülasyonla anılan Mensa Mensucat’a bir kardeş şirket daha geliyor.
MECNUR ÇOLAK’IN TAHTASI
Geçen yıl hisseleri 1 liradan 3 liraya yükselen ardından hızla gerileyerek yeniden 1 liranın altına düşen Mensa Mensucat hisselerinde ünlü spekülatör Mecnur Çolak’ın manipülasyon suçu işlediği ortaya çıkmıştı.
SPK, Mecnur Çolak ile birlikte çok sayıda isme bu hisselerde yapılan işlemlerden dolayı suç duyurusunda bulunmuştu. Bu suç duyurusunun ardından düşmeye devam eden Memsa hisseleri son günlerde 0.50 liranın da altına geriledi. Son bir yıldır hisseler sürekli değer kaybediyor. Ayrıca şirketin paydan yoksun paylarının işlem gördüğü ‘Memsa1’ diye bir hisse var.
“YABANCI FON” DEDİ HİSSELERİ TABAN OLDU
Bu arada geçen yıl Faik Ulutaş, yabancı bir fonla görüşmelerin yapıldığını borsaya bildirdiği gün Memsa hisselerinin de taban olduğunu hatırlatalım! Aradan yıllar geçmesine rağmen böyle bir ortaklık ya da hisse alımı gerçekleşmedi. Hisseler üzerinde olumlu etki yapması beklenirken sert satışların gelmesi ve hissenin taban olması tarihine geçen önemli olayların başında yer alıyor.
BORSA OPERASYONUNDA GÖZALTI!
Bir diğer ayrıntı ise Emre Nuhoğlu ismi! Bir dönemler Mensa Mensucat Yönetim Kurulu Üyesi olan Faik Ulutaş’ın avukatı Emre Nuhoğlu, Mecnur Çolak başta olmak üzere çok sayıda borsa spekülatörüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimler arasında sayılmıştı.
Şimdi gözler SPK’da, bakalım Volt’un halka arzına onay verilecek mi?
Volt’un halka arzıyla ilgili yeni ayrıntıları da önümüzdeki günlerde www.borsagundem.com’dan takip edebilirsiniz.