Etiler Gıda hisselerinde küçük yatırımcılara önemli uyarı

Etiler Gıda rüçhan pazarında olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Bir günde yüzde 50 yükselen hisseler için uzmanlar küçük yatırımcıları, “Dikkatli olun” diye uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Etiler Gıda hisselerinde borsa tarihinde görülmemiş çılgın fiyat hareketleri yaşanıyor. Rüçhan pazarında işlem gören ve hisse olarak tabir edilen bedelli kullanım hakkını temsil eden hisseler bir günde yüzde 50 yükselerek 13.83 lira oldu. Şirketin normal piyasada gören ve tüm ortaklık haklarını taşıyan hisseler ise 2.84 lira. Çılgın fiyat hareketleri hissede küçük yatırımcılar için büyük risk olarak gösteriliyor. Uzmanlar küçük yatırımcıların büyük mağduriyetler yaşamamaları için dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Etiler Gıda hisseleri SPK onayının ardından yüzde 223.82 oranında bedelli sermaye artırımı yaparak 28 Ağustos tarihinde 1.963 liradan işleme açıldı. Aynı tarihte 2.5 lira seviyesinden işleme açılan rüçhan pazarındaki hisseler bugün de yüzde 50 yükselerek 13.83 oldu. Etiler Gıda’nın rüçhan pazarında işlem gören bedelli katılım payları yüzde 450 gibi rekor oranda yükseliş kaydetti! Anası 2.84, yavrusu 13.83! Kim niye 13.83 liradan hisse alıyor bilinmiyor? Hisseyi alanların önemli bir kısmının rüçhan pazarının ne anlama geldiğini bilmediği de belirtiliyor. Rüçhan pazarı 40 gün sonra kapanacak, bu hisseler bir daha işlem görmeyecek! Birçok yatırımcının rüçhan pazarının 6 Ekim’de kapanacağını da bilmediği vurgulanıyor. Son dönemde piyasaya giren binlerce bilinçsiz yatırımcının çekirge sürüsü gibi 'yükseliyor' diye hissenin üzerine atladığı dile getiriliyor.

Kısa sürede büyük mağduriyetler yaşanabileceğini ısrarla vurgulayan uzmanlar, borsada kumar mantığıyla hareket edenlerin büyük paralar kaybettiğinin altını çiziyor. 

Borsa, yön arayışındaki günü ekside tamamladı

Yabancı payı artan piyasa değeri yüksek hisseler

Yabancı payı artan piyasa değeri yüksek hisseler

Milyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı