Erhan Topaç sermaye piyasası mevzuatıyla ilgili dev çalışmayı anlattı

TSPB Başkanı Erhan Topaç sermaye piyasası mevzuatıyla ilgili yapılan çalışmalar ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecekleri Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, Sermaye Piyasasında Gündem'in 200. sayısında, sermaye piyasası mevzuatıyla ilgili yapılan çalışmalar ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecekleri Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, 200. sayısını yayınladıkları Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Mayıs sayısında, Birlik olarak üzerinde çalıştıkları Sermaye Piyasası Mevzuatı hakkında bilgi verdi: "Birlik olarak sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple, sermaye piyasası mevzuatının iyileştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzu daha önceki sayılarımızda dile getirmiştim. Çalışmaları, 45 farklı kurumdan 67 kişinin aktif katılımı ile Aralık 2018 - Nisan 2019 döneminde, ayda en az 4 kez bir araya gelerek sürdürdük. Yatırımcılar, sermaye piyasasının işleyişi ve ortaklıklar arasındaki denge gözetilerek mevzuat çalışmamızı şekillendirdik."

Çalışmaları nihai haline getirmek amacıyla, 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Sapanca'da Sermaye Piyasası Mevzuatı Çalıştayını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Topaç, "Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK'nın üst düzey yöneticileri, uzmanları ile sivil toplum kuruluşlarının, sermaye piyasası kurumlarının ve halka açık şirketlerin temsilcilerinin katılımıyla Sermaye Piyasası Mevzuatı Çalıştayını Sapanca'da gerçekleştirdik. Çalıştayla, düzenleyen kurum ve düzenlenen kurum temsilcilerinin bir araya gelmesine ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarına imkan sağlamış olduk. Çalıştayda, 4 ayrı çalışma grubu ile tüm mevzuatı gözden geçirdik, teorik alt yapısını ve pratikteki yansımalarını tartıştık, güncelledik ve değişiklik taslaklarını SPK'nın değerlendirmesine sunduk. Birlik olarak, bundan sonraki süreçte Çalıştayla nihai hale gelen değişiklik önerilerimizin SPK'nın eşgüdümüyle hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız" dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin tarihleri belli oldu

Başkan Topaç, bu yılki kongrenin tarihlerini açıkladı: "2018 yılında başta sermaye piyasaları olmak üzere, finans ve diğer birçok sektörü temsilen yaklaşık 8 binin üzerinde kişinin izlediği "Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi"nin 4'üncüsünü, "Dönüşüm" ana temasıyla 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğiz. 2019 yılında da sermaye piyasası ekosistemini içine alan, sermaye piyasası farkındalığını artıran, geniş katılımlı bir etkinliğe eşgüdüm sağlamayı hedefliyoruz. Kongre içerik komitelerini bu ay içerisinde yapmayı planlıyoruz. Komiteler düzenli aralıklarla bir araya gelerek, Kongrede tartışılacak konuları ve kongreye katılacak panelistleri belirleyecekler" dedi.