Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü, yüz yüze de görüşecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede NATO zirvesinde de yüz yüze görüşülmek üzere anlaşıldığı belirtildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, ikili ve bölgesel meselelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Erdoğan ile Biden görüşmede, iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı.

NATO ZİRVESİ'NDE İKİLİ GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞILDI

Beyaz Saray, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, haziranda düzenlenecek NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma kararı aldığını bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan ve Biden'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, "Biden, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili şekilde yönetilmesiyle yapıcı bir ilişki konusundaki ilgisini dile getirdi." ifadesine yer verildi.

GÖREVE GELDİKTEN SONRA İLK

Söz konusu görüşme 20 Ocak 2021'de göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk telefon görüşmesi olma özelliği taşıyor​​​​​​​.

Görüşme, iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında bir araya gelmesinin ardından gerçekleşti. ABD basını, Biden'ın cumartesi günü 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendireceğini belirtmişti.

Biden'ın ilk yurt dışı ziyaretleri Avrupa'da iki ülkeye gerçekleşecek

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor