Erdoğan: 24 Haziran'da dersi vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 haziran seçimlerine ilişkin '' Bu Cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara 24 Haziran'da dersi vereceğiz'' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir mitinginde halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Nevşehir tüm kalbiyle milletin adamına sahip çıkıyor. Biz de sizi bulmuşsak daha ne murad isteyelim? Nevşehirli kardeşlerim bizimle olduktan sonra daha ne vuslat isteyelim. Bunun için her fırsatta bize millet yeter bize Nevşehir yeter diyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve cesaretle istikbale yürüyoruz. 2023, 2053 ve 2071'in Türkiye'sini inşa ediyoruz.

24 Haziran'da güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Rabbim bu sevdayı nazarlardan korusun.

SÖZDE MİLLETİN İTTİFAKI DİYE ORTAYA ÇIKANLARA…

Bu yola çıkış biliyorsunuz bir Cumhur İttifakı'dır. Bu Cumhur İttifakı'nı birlikte koruyacağız. Araya tabanda fitne fesat sokmak isteyenlere aman ha fırsat vermeyeceğiz. Bu Cumhurun ittifakı kolay kurulmadı. Bununla birlikte sözde milletin ittifakı diye ortaya çıkanlara 24 Haziran'da dersi vereceğiz.

BEN GÖNÜL DİLİYLE KONUŞUYORUM

Tüm mağdurların ve mazlumların yanında koşmaya devam edeceğiz. Bölgemizde emniyet, istikrar ve barış tahsis edilene kadar çalışmaya devam edeceğiz. 16 yıldır insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hareket ediyoruz. Hiç bir vatandaşı ötekileştirmeden hepsini bağrımıza basıyoruz. Onun için ne diyoruz, bir olalım, iri olalım, 81 milyon kardeş olalım. Bölgemizde fitneyi değil, kardeşliği büyütelim. Ülkemizde husumeti değil, muhabbeti güçlendireceğiz. Gerilimi değil, kaynaşmayı artıracağız. Ayrışmanın değil, kenetlenmeyi savunacağız. Ben gönül diliyle konuşuyorum, 81 milyona gelin helalleşelim diyeceğiz.

81 MİLYONA GELİN HELALLEŞELİM DİYECEĞİZ

Ben gönül diliyle konuşuyorum, 81 milyona gelin helalleşelim diyeceğiz. Bu topraklarda nefretin boy vermesine izin vermeyeceğiz. İşte bu yüzden her gittiğim yerde ne diyorum vakit Türkiye vakti. Bu yüzden ülkemizin dört bir köşesinde vakit kardeşlik vakti diyoruz. Nevşehir, 24 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz? Güçlü Türkiye diyor muyuz? Güçlü meclis diyor muyuz?

KENDİLERİNCE TEZGAH KURUYORLAR

Kardeşlerim Nevşehir bugüne kadar bizi hiç mahçup etmedi. 2002'den beri girdiğimiz tüm seçimlerde Nevşehir tavrını demokrasiden yana kullandı. Nevşehir hep milli iradenin, AK Parti'nin kalesi oldu. Tarihi 16 Nisan seçimlerinde evet diyen Nevşehirlilere teşekkür ediyorum. Kimse Türkiye'yi eski kaotik günlerine döndüremez. Ülkemizin kaybedecek vakti yoktur. Burada muhalefet seçimden sonra eski sisteme geri dönmekten vazgeçiyor. Kendilerince tezgah kuruyorlar. Milletin elinden cumhurbaşkanını seçme hakkını almak için kapalı kapılar ardından çalışıyorlar. Biz boşuna bunlara yıkım ekibi demiyoruz. 1. ve 2.köprü açıldığında komünistler istemezük diyorlardı, satacağız diyorlardı.