ENKA'ya Rusya'dan bir büyük ödül daha

Rusya'da inşaat sektöründe önemli rol oynayan ENKA şirketi ödüle layık görüldü

İnşaat sektöründeki öncü rolünün yanında, 90’ların sonunda Rusya’yı modern alışveriş merkezleri ile ilk tanıştıran şirket ünvanını da taşıyan ENKA, yeni bir başarıya daha imza attı. Kriz döneminde yabancıların ticari emlak dahil her sektörde frene bastıkları bir dönemde ENKA, yüz milyonlarca dolarlık yeni yatırımları ile bir kez daha Rusya'da vitrine çıktı. Rusya emlak piyasasının önde gelen isimlerinden ENKA TC şirketinin inşaatı süren "Kashirskaya Plaza" Alışveriş ve Eğlence Merkezi, “En İyi Büyük Alışveriş Merkezi” ödülüne layık görüldü. Ödül, “Uygulama Aşamasındaki Projeler” kategorisinde verildi. 

Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği (RCSC) tarafından düzenlenen 15’inci "All-Russian RCSC AWARDS 2018” töreninde kendi kategorisinde “büyük ödül” kazanan ENKA TC’ye plaketi düzenlenen törende takdim edildi.

1997’den beri Rusya ticari emlak sektöründe kendi yatırımları ile vitrine çıkan ENKA’nın daha önce de Kuntsevo Plaza AVM’si, “2015’in En İyi Yeni Alışveriş Merkezi” ödülüne layık görülmüştü.

Bu iki büyük proje de, hem ENKA’nın hem de Moskova’nın yakın tarihi açısından farklı bir yere sahip bulunuyor. SSCB’nin yıkılması ve Rusya’nın serbest piyasa ekonomisine geçiş sürecinde başkentin ilk modern AVM’leri olarak 90’ların sonunda inşa edilip hizmete açılan bu iki AVM de, 20 yıldan kısa sürede Moskova’nın dinamizminde artık ihtiyaca cevap veremedikleri için yıkılarak yenilenmişti. Dünya çapında ödüllü projelere imza atan uluslararası mimarlık şirketlerinin eseri yeni projeler, global pek çok yarışmada “büyük ödül” kazanmıştı.