Endekste yükseliş için ihtiyaç duyulan kritik hareketler

Mayıs ayı itibariyle başlayan yükselen trend devam ediyor...Yükseliş trendinin teyidi için için gerekli hareketleri Üzeyir Doğan Borsagundem.com’a yazdı...



BIST 100

YÜKSELİŞİN DEVAMI İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN KRİTİK HAREKETLER

BIST 100 geçtiğimiz hafta beş günün dördünü düşüşle tamamlarken haftanın 100 bin üzerinde kapatılmış olması tek olumlu taraf oldu. Kısa vadede 100 bin önemli bir psikolojik eşik olmakla birlikte ana desteğimiz mayıs ayı itibariyle başlayan yükselen trend olmaya devam ediyor. Bu trend yeni haftaya başlarken 98.250 civarında bulunurken hafta sonuna kadar 99.000 civarına ulaşmış olacak. Endekste yukarı yönlü hareketin teyit edilebilmesi açısından geçtiğimiz hafta satışlarda ön plana çıkan bankaların bir tepki başlatması, genele yayılacak sağlıklı bir yükselişin önce bankalar tarafından teyit edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kısa vadede aşağıda bahsettiğimiz trend desteğinin önemli olduğu endekste bu trend kırılacak olursa satışların 96.000-96.500 aralığına kadar devam etmesi olası görünüyor. Yükselişlerin ivme kazanabilmesi için ilk kademede 101.500’ün aşılması gerekiyor.

DOLAR/TL

SIKIŞTIĞI ALANDAN ÇIKABİLECEK Mİ?

Dolar/TL’de teknik olarak son haftalarda oluşan sıkışma alanı içindeki hareket devam ediyor. Kısa vadede 5,7750’nin ilk güçlü direnci oluşturduğu kurda burası aşılacak olursa 5,85’e kadar bir hareket daha başlayabilir. Ticaret savaşları ve Ortadoğu’daki jeopolitik riskler saklı kalmak kaydıyla veri ve gündem açısından görece daha sakin bir haftaya başlıyor olmamız, kurda teknik dinamiklerle uyumlu olarak konsolide sürecinin bir süre daha devam etmesini sağlayabilir. Kurda aşağıda ise ilk olarak 5,68-5,65 aralığını güçlü destek bölgesi olarak takip edeceğiz. Bu bölge altında 5,60 ve devamında 5,52 civarı gündeme gelebilir.

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ