Endekste kısa vadeli göstergeler aşırı satımda

"Güne satıcılı başlaması beklenen endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olduğu için satıcı açılış sonrası gün içinde tepki alımı denemeleri olabilir"

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 bankacılık endeksi öncülüğünde günü %1,36 yükselişle 95.258’den kapattı. Endeks gün içinde 96.500, kısa vadede 98.000 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da düşüş trendinin devam etmesi beklenmektedir.

Endekste son yükselişin fibonacci %61,8 düzeltme seviyelerine denk gelen 92.000-92.200 aralığının güçlü destek olarak çalışması beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa olası düşüşler alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Endeks gün içinde 94.000 üzerinde tutunabilirse 96.500’lere doğru tepki yükselişi gerçekleştirme potansiyeline sahip olacaktır. Gün içinde bu seviye doğru olası tepki yükselişi satış fırsatı olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerdeki genel güçlü negatif görünüm tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılacağına ve kısa vadeli dip arayışının devam edeceğine işaret ediyor.

Güne satıcılı başlaması beklenen endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı satımda olduğu için satıcı açılış sonrası gün içinde tepki alımı denemeleri görebiliriz. Endeksin güne güçlü satıcılı bir eğilimle başlaması beklenmektedir. "