Endekste “Golden Cross” oluşması yükselişin devamına işaret

Endekste “Golden Cross” oluşması satışların kar satışı olduğuna ve düzeltme sonrası orta vade yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etmektedir

"Güne güçlü satışlarla başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %1,42 düşüşe karşın Sınai endeksteki yükselişle günü %0,18’lik sınırlı düşüşle 101.900’den kapattı. Endeks kısa vadeli trend desteği olan 98.700’ler üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da yükseliş trendini koruması beklenmektedir.

Endekste küçük bir üçgen formasyon oluşumunun aşağı kırıldığı görülüyor. Endeksin 102.200 altında kaldıkça formasyonun minimum hedef aralığına denk gelen 98.700-99.400 aralığına doğru düşüşün devam etmesi beklenmektedir.

Kısa vadede bu aralığa olası düşüşler tepki yükselişi için yeni alım fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin yükseliş trendini güçlendirerek devam ettirmesi için 103.100 üzerinde yükselen hacimli kapanış görmemiz gerekiyor.

Endeks bu seviye altında kaldıkça gün içinde 100.650 ve bu seviye altında ise kar satışlarının 99.400’lere kadar devam etmesi beklenmektedir.

Endekste “Golden Cross” oluşması satışların kar satışı olduğuna ve düzeltme sonrası orta vade yükseliş trendinin devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerdeki negatif eğilim ve orta vadeli göstergelerden MACD’ın da Sat konumuna geçmesi tepki yükselişleri oluşa da kar satışlarının güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir.

Endeksin güne 1.000 puana ve üzerine de güçlü satışlarla başlaması beklenmektedir. Gün içinde dünkü gibi dalgalı seyir oluşması beklenir. "