Endeks kaç puanı görür? Usta isimden riskli pozisyon uyarısı

Piyasalar yeni bir haftaya ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor… Yatırımcıları endekste ve dövizde nasıl bir manzara bekliyor? Usta isim yanıtladı… İşte beklentiler

YUKARI YÖNLÜ HAREKETLERİN DEVAMINDA 103.000-104.500 ARALIĞI ÖNEMLİ BİR DİRENÇ BÖLGESİ

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

Yaşanan son yükselişle birlikte 100 bin psikolojik seviyesini aşan endeks geçtiğimiz yıl ocak ayında başlayan düşüş trendi ve uzun vadeli gösterge niteliğindeki 500 günlük ortalama geçilmiş oldu. Aşırı alım bölgelerine ulaşan ve son günlerde negatif uyuşmazlıklar sergileyen teknik göstergelere karşın endekste yükseliş trendi devam ederken henüz geri dönüş yönünde kısa vadeli destekler de dahil önemli bir seviyenin altına gerilenmemiş olması gün içi satışlara karşı temkinli olmayı gerektiriyor. Özellikle bahsettiğimiz trendin ve 500 günlük hareketli ortalamanın aşılarak bu seviyeler üzerinde kapanışlar gerçekleşmesi ve yükselişlerin işlem hacmi ile de destekleniyor olması olumlu teknik görünümü desteklemektedir. 500 günlük ortalama üzerinde kalındığı sürece aşağı yönlü pozisyon taşımanın riskli olduğunu değerlendiriyoruz. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 103.000 – 104.500 aralığı önemli bir direnç bölgesi olarak izlenebilir.

DOLAR / TL

Küresel risk iştahındaki artış gelişmekte olan ülkelerin ve özelinde TL’nin rahatlamasındaki temel etken olmaya devam ediyor. Önceki hafta 5,35 desteğini kırarak haftayı 5,33 civarından kapatan Dolar/TL’de düşüş geçtiğimiz hafta 5,25’e kadar devam etti. 5,25 kurdaki ilk güçlü destek konumunda. Bu seviyenin altında ise ağustos ayında yaşanan kur şokunun ardından görülen ve kasım ayının sonlarında test edilen 5,15 civarı bulunuyor. Aşağıda güçlü olarak nitelendirebileceğimiz desteklerin varlığı geri çekilmelerde teknik alımları artıran bir unsur. Kurun yeniden yükselişe geçmesi durumunda ise ilk önemli direnç noktasının 5,35 seviyesinde oluşmasını bekliyoruz. Bu seviye üzerindeki hareketin ise çok hızlı bir şekilde 5,45- 5,55 aralığına kadar devam edebileceğini düşünüyoruz.