Egeli & Co Yatırım Holding temerrüde düştü

Egeli&Co Yatırım Holding 12.02.2016 tarihli bonosunun itfasını gerçekleştiremedi

Özel sektörün bono ve tahvil ihracında sıkıntılar her geçen gün artıyor. Aynes Gıda ile başlayan temerrüde düşme olayı şimdi de Egeli&Co Yatırım Holding'in bonosunu ödeyememesi ile devam ediyor.
Bilindiği üzere iflas erteleme isteyen Aynes Gıda, KAP'a açıklama yaparak 1.83 milyon liralık tahvil ödemesini gerçekleştiremediğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Egeli&Co Yatırım Holding ise 177 günlük bono ihraç etmişti. Şirketin nakit pozisyonunda gelen ani değişim nedeniyle itfa bugün (12/02/2016) itibariyle gerçekleştirilemedi. Böylece Egeli&Co tarihi gelen bonosunu ödeyemediğinden temerrüde düşmüş oldu. Bononun miktarı 2.450.000 TL idi.

Şirket hiçbir yatırımcısını mağdur etmeyeceğini, itfasının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesini planladıklarını duyurdu. Tüm bu yaşananlara rağmen şirket öncesinde herhangi bir finansal kurumda temerrüde düşmediğini belirtti.

Ayrıca şirket daha sonrasında yaptığı açıklamada temerrüde düşen bonosunun borsada işlem görmediğini de duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde;

Kurumumuzca 19 Ağustos 2015 tarihinde ihraç edilen 177 gün vadeli TRFVYOR21615 kodlu borçlanma aracının itfası, nakit pozisyonunda meydana gelen beklenmedik ani değişime bağlı olarak bugün gerçekleştirilememiş olup itfa işleminin yatırımcılarımızı mağdur etmeden önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Şirketimizin hiç bir finansal kuruma herhangi bir temerrüdü bulunmamaktadır.