"Durum endişe verici"

Fransa Maliye Bakanı Moscovici Fransa'nın durumunun endişe verici olduğunu söyledi

Fransa'nın ekonomisinin 2013 ilk çeyreğinde yüzde 0,2 oranında daraldığını gösteren büyüme verisi, ülke resesyon dönemine mi giriyor korkusunu da beraberinde getirmişti. Fransa Merkez Bankasının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme öngörmesine karşın, ülkenin ekonomik durumu tartışmalara yol açmış, Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici gerekli reformları uygulamak da yavaş kaldığı konusunda suçlanmıştı.
Hakkında yapılan suçlamaları reddettiğini, iş, emeklilik sistemi, rekabetçilik ve teşvik konusunda gerekli reformları yaptıklarını ifade eden Moscovici, Fransa'nın ekonomik görünümü hakkında konuştu.
Moscovici ülkesinin şu anki durumunun endişe verici olduğunu; fakat 2013'ün ikinci yarısında büyüme rakamlarının pozitif olarak yön değiştireceğini, teşviklerin artmasının ve yeni istihdam yaratılmasının meyvelerinin yılın 2. yarısında toplanmaya başlayacağını söyledi.
G20 ülkelerinin geçtiğimiz hafta Moskova'da yaptığı toplantı sonrasında CNBC mikrofonuna konuşan Moscovici ''Biz şu anda durgunluk veya resesyon dönemindeyiz. Şu andaki ekonomik görünüme baktığımda endişe verici bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ülkemin maliye bakanı olarak bu eleştiriyi yapıyorum. Buna karşın, Avrupa geneliyle karşılaştırdığımızda ise Fransa'nın ekonomik görünümünün daha iyi seyrediyor'' dedi.
Fransa Maliye Bakanı, Almanya'nın kemer sıkma konusundaki tutumunu da eleştirerek bunu bir çözüm olarak görmediklerini de belirtti.