Dolar/TL teknik analizi

Marbaş Menkul, dolar/TL için teknik analizde bulundu



DOLAR/TL

Büyük bir 3.dalga çıkışı sonrasında ter atan ve 4.dalga içersinde hareket eden dolar TL Pazartesi günü yaklaşık iki aydır oluşmaya çalışan üçgen formasyonunu aşağı delerek aşağıda bulunan önemli destek seviyelerine doğru yol almaya devam etmektedir.Grafiği yakından inceleme fırsatı bulduğunuzda çok uzun süredir ilk defa 100 günlük hareketli ortalama desteğinin altında fiyatların işlem gördüğünü göreceksiniz.Nisan 2016 tarihinde de buna benzer bir teknik yapı oluşmuş fiyatlar hareketli ortalama desteğinin altına kaçmış bir sürede bu desteğin yakınında yatay hareket etmiş ancak sonrasında sert yükselişlere gebe kalmıştı.Elimizde teknik olarak hangi argümanlar var tekrar gözden geçirelim.

1.Gerçekten sarsıcı bir 3.dalga çıkışı sonrasında 4.dalga içerisinde hareket etmekteyiz.4.dalga abc şeklinde kendisini gösterecek ve bu dalganın sonunda yukarı doğru tekrar 5.dalga başlayacaktır.

2.4.dalga oluşumu sırasında kendisini gösteren üçgen formasyonu aşağı kırılmıştır.Tepki yükselişleri sonrasında fiyatlar tekrar üçgenin içerisine girmesi halinde bu kırılmayı false break olarak değerlendireceğiz. Girememesi halinde ise fibonacci ve 200 günlük hareketli ortalamaya doğru geri çekilme sürecektir.Bugün için üçgenin alt direnci 3.6350 lerden geçmekte ve bu seviyeye doğru yaşanacak her atak return olarak değerlendirilecektir.

3.Dördüncü dalga geri çekilme hedeflerinden bir tanesi olan 3.55 oldukça önemli bir destek seviyesidir.Bu seviyenin aşağı kırılamaması 5.dalga için bizlere net fikirler verebilir.Ancak aşağı kırılması halinde 3.43 lerden geçen bir sonraki fibonacci hedefine doğru yolculuk başlayacaktır.3.43 seviyesi tüm çıkışın %50 sini geri aldığı destek seviyesi olduğundan oldukça önemli bir seviyedir.

4.Son olarak tüm destek seviyelerini gözden geçirdiğimizde 3.40 ile 3.55 arasında olan bölgenin pozisyon artırımı için oldukça cazip bir bölge olduğu söylenebilir.Ancak gevşemenin devam edebilmesi için 23 Şubat tarihinde gördüğümüz 3.5560 dibinin altına sarkmalar yaşamamız gerekmektedir.

Yukarıdaki grafiğimzde olası dalga hedeflerini(mor) göstermeye çaslıştım.3.50 seviyesinden geçen duvar gibi örülmüş destek gerçekten çok önemli bir seviye bu seviyeye denk gelen kanal desteği de (turuncu) bu bölgenin ne kadar önemli olduğuna işaret etmektedir.Bu seviye önümüzdeki günler oluşacak fiyatların belirleyicisi olacaktır.

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari 

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.