Dolarda bu hafta neler olur? Usta isim yanıtlıyor

G-20 Zirvesi, faiz indirimi beklentileri, S-400 teslimatı... Gündem yaratan başlıklar yeni haftada piyasalarda nasıl etkili olacak? Üzeyir Doğan borsagundem.com’a yazıyor...

YÜKSELİŞ TRENDİ SONA ERER Mİ?

BIST 100

Haziran ayında alımların etkili olduğu BIST-100 Endeksi ayı %6,55’lik bir yükselişle 96.485 seviyesinden kapattı. Hafta kapanışının önceki hafta ve bu hafta görülen zirve seviyeler ile 200 günlük ortalamanın üzerinde olması teknik görünümü destekledi. Buna karşın yükselişlerde hacmin görece düşük seyretmeye devam etmesi ve son iki haftada yaşanan yükselişlerin çok kısa sürelerde kar realizasyonlarına bağlı satışlara neden olması dikkat çekti. Teknik göstergelerin aşırı alım gölgelerinde zorlanma işaretleri verdiği endekste, bu hafta izleyeceğimiz en önemli göstergelerden biri hafta kapanışında 95.475’te bulunan 200 günlük ortalama olacak. Hafta içinde bu seviyenin altına sarkılması aynı zamanda 23 Mayıs’ta başlayan yükseliş trendini de sonlandıracağı için olası geri çekilmelerde bu bölgeye dikkat etmek gerektiğini düşünüyoruz.

Dolar/TL

TCMB’den ve Fed’den faiz indirimi beklentileri, G20 sonrası ortaya çıkan süreçte S400 teslimatlarına yönelik süreç, küresel piyasalarda yaşanan ticaret savaşlarında yönelik gelişmeler Dolar/TL dahil kurların seyrinde ekonomik verilerin önüne geçiyor. Kurlar son dönemde artan belirsizlikler nedeniyle 5,75-5,85 aralığına sıkışan bir görünüm vardı. Bu ay bu sıkışma alanından çıkış hareketlerin sertleşmesine neden olabilir.5,75 seviyesinin altında önce 5,71 ardından en son ramazan bayramında test ettiğimiz 5,62-5,66 bölgesi önemli destek seviyesi olacaktır. Politik ve siyasi risklerin yukarı yönlü seyretmesi durumunda 5,85 üzerinde kurda yukarıda sırasıyla 5,92 ve devamında 5,98-6,02 aralığını takip edeceğiz.

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ