Dolar zirveden düşüşe geçecek

Enflasyondaki yükseliş ve faiz artırımı beklentisinin kurlar üzerindeki etkisi sürüyor. Son gelişmeleri değerlendiren Gundlach, “ABD Doları tepe yaptı, bundan sonra aşağı gidecek” dedi

DoubLine Capital Başkanı Jeffrey Gundlach, ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısındaki değerinin tepe noktasını gördüğünü ve ABD Doları'nın buradan aşağı geleceğini savundu.

CNBC'ye yaptığı açıklamada, ABD'de enflasyonun yılın geri kalanında da yükselmesini ve 2022'de yüzde 4'ün üzerinde kalmasını beklediğini de ifade eden Gundlach, enflasyonun 2021'i yüzde 5 seviyesinde bitirmesini beklediğini vurguladı.

Gundlach, "Enflasyonun 2022'de yüzde 4'ün altına geleceğini düşünmüyorum" dedi.

5 yıl vadeli ABD Hazine kağıdı için getiri tahminini 1,25-1,50 aralığında gören Gundlach, emtiaların uzun vadede S&P 500'e göre hala ucuz olduklarını da savundu.

İÇ PİYASADA YÜKSELİYOR

Geçen haftayı 9.60 liradan kapatan dolar/TL gece saatlerinde düşük hacimli piyasada 9.75 lirayı gördü, sabah erken saatlerde 9.84 liraya kadar yükseliş kaydetti.

Dolar geçen hafta 9.27 lira civarında seyrederken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan (PPK) beklentinin üzerinde bir şekilde 200 baz puanlık faiz indirimi geldi.

Merkez Bankası'nın yüzde 18'den yüzde 16'ya indirmesiyle, politika faizi yüzde 16.98'lik çekirdek enflasyonun bile altında kaldı.

Faiz indirim kararına kurun tepkisi çok sert oldu.

Dolardan yeni rekor