Dolar yükselişini sürdürüyor

ABD'den gelen ekonomik verilerin büyüme sinyali vermesiyle dolar kazançlarını 7. gününe taşıdı

Dolar, ABD'de bugün açıklanacak ve ekonomide ilerlemenin devam ettiğine işaret edeceği düşünülen verilerin öncesinde yen karşısında 7 günlük kazançlarına tutundu ve Ekim 2012'den bu yanaki en uzun soluklu kazanç dönemini kaydetti.

ABD'nin 2 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 2011'den bu yana görülmedik seviyelere tırmanırken, Bloomberg ABD Dolar Endeksi 2 haftanın en yüksek kapanışına yakın seyrediyor. Ekonomistler, Richmond Fed imalat verisinin Nisan'da artış kaydettiğini düşünüyor. Euro, bölgede bugün açıklanacak ve 6 yılın zirvesinde kaldığı tahmin edilen tüketici güveni verisinin öncesinde yen karşısında 5 gündür kaydettiği kazançlara tutundu. Avustralya doları yarınki tüketici fiyatları verisi öncesinde 2 haftanın en düşüğünden ralli yaptı. 

ABD'de faizlerin dibe vurmuş göründüğüne dikkat çeken Westpac Banking Corp.'un Singapur'daki döviz stratejistlerinden Jonathan Cavenagh, "ABD'de verilerde genellikle daha iyi hız yakaladık; özellikle de geçtiğimiz hafta. Bu nedenle bu gelişmeler de doları destekliyor" dedi. 

Dolar, son 7 seans ile 22 Ekim 2012'den bu yana en uzun süreli kazanç döneminde yen karşısında yüzde 1.1 güçlenmesinin ardından bugün yatay seyrediyor. Dolar/Yen Tokyo saatiyle 14:01 itibarıyla 102.64'ten işlem görüyor. ABD doları, euro karşısında 1.3763 düzeyinden 1.3795'e geriledi. Euro, yene karşı son 5 seansta yüzde 0.6 değerlenmesi sonrasında 141.55'ten 141.60 seviyesine çıktı. 

ABD dolarının 10 önemli  para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi dün 1,011.50 puandan 7 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını yapmasının ardından bugün çok değişmedi ve 1,011.35 puanda seyretti.