Dolar yeni güne başlarken, gündemdekiler

Dolar haftanın ikinci işlem gününe 7,37 TL seviyesinden başladı

Dolar/TL yeni güne 7,37 seviyesinden başlarken, Euro/TL 8,71 seviyesinden işlem görüyor.

Yurtiçinde gündem

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler yakından izleniyor. Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan’ın bölgede böyle bir navtex ilanına hakkı yoktur. Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 18 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 6 bin 139'e yükseldiğini açıkladı.

Halk Kapalıçarşı'ya yöneldi, döviz piyasası hareketlendi

Yurtdışı gündemi

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin resmen başkan adayı oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratlar'ın 3 Kasım'daki başkanlık seçimini kazanmalarının tek yolunun "hile yapmaları" olduğunu söyledi.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Liu Guoqiuang, Çin'in bankalar için zorunlu sermaye yeterlilik oranını düşürmesi ihtiyacı görmediklerini söyledi.

ABD ile Çin arasında Şubat ayında imzalanan Faz 1 ticaret anlaşmasının gözden geçirilmesi için yapılması beklenen toplantı sonunda gerçekleştirildi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, yaptığı son hastane ziyareti sonrasında kamuoyunda sağlığı konusunda oluşan endişeleri gidermek için bu hafta içinde bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Almanya, artan korona virüs vakaları nedeni ile Fransa’nın başkenti Paris’e ve Fransız Rivierası’nda yer alan bölgelere seyahat uyarısı yayınladı.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Pandemi gündemi

Almanya'da son 24 saatte 1278 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 37 bin 594 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Güney Kore, Seul ve çevresindeki bölgelerde okulların çoğunun kapatılması kararı aldı.

Novavax, geliştirdiği korona virüs aşısının ikinci aşama klinik testleri için süreci başlattığını ve ilk gönüllülerin kayıt yaptırdığını duyurdu.

BM'den küresel turizm için karamsar tablo

Veri gündemi

TCMB kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksini açıklayacak (10.00).

TÜİK sektörel güven endeksi ve hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarını açıklayacak (10.00).

ABD'de Philadelphia Fed imalat dışı endeksler (15.30), Retbook perakende satışlar (15.55), FHFA konut fiyat endeksi, S&P-Case Shiller konut fiyatları (16.00), yeni konut satışları, Richmond Fed endeksi, Conferance Board tüketici güven endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) verileri takip edilecek.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Oakland Rotary Kulübü tarafından düzenlenen "Büyüteç Altında: Eşitsizlik ve Kovid-19" adlı sanal panele katılacak (22.25).

Yargıç, Halkbank davasından çekilmeyecek

Teknosa ve İsdemir sorusu

Halk Kapalıçarşı'ya yöneldi, döviz piyasası hareketlendi

Asya borsaları yükseldi