Dolar/TL 3.44'e geriledi

Dolar/TL bugün 3.4431 ile yılın en düşük seviyesine indi

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole toplantılarının açılışında yaptığı konuşma sonrası düşüşe geçti. Gün içinde 3,47-48 civarında yatay bir seyir izleyen parite konuşma sonrası 3,45 seviyelerini gördü.

Fed Başkanı Janet Yellen konuşmasında, ABD'nin küresel finansal kriz sonrasında yürürlüğe koyduğu bankacılık sektörü düzenlemelerini savunarak, bundan sonra yasalarda yapılacak değişikliklerin son derece sınırlı olması gerektiğini söyledi.

Yellen merkez bankasının Jackson Hole'daki konferansında yaptığı konuşmada para politikası hakkında bir değerlendirmede bulunmadı.

Yellen'in ABD para politikası hakkında bir değerlendirmede bulunmaması sonrası dolar, yen ve euro karşısında değer kaybetti.

Konuşma sonrası dolar, 3,45 ile yılın en düşük seviyesine geriledi. Parite saat 17.34'te 3,4602'den işlem gördü. 

Aynı dakikada euro/TL ise 4,1060 civarında seyretti. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi saat 22:00'de konuşma yapacak. Draghi'nin de para politikasına ilişkin mesaj vermesi beklenmiyor.

'Aşağı yönlü hareket sürebilir'

Ak Yatırım tarafından geçilen bültende, "Yellen konuşma metni yayımlandı. Metnin ana hatları bankacılık sistemi regülasyonları, Volcker kuralına ilişkin düzenlemeler niteliğinde. Konuşma metninde faiz artırımları veya para politikasına ilişkin bir detay yok. Genel beklenti şahin bir konuşma olduğu için konuşmada bu yönde bir bilgi yer almaması dolarda negatif etki yapıyor. Euro/dolar pozitif, dolar/TL aşağı yönde hareket ediyor. Dolar/TL'de hareket 3,44-3,40 aralığına doğru devam edebilir" denildi.