Dolar düşüşe geçti, borsa toparlanıyor

Merkez Bankası’nın faiz artırımına gideceği beklentisi dövizde yönü aşağı çevirirken borsa toparlanmaya başladı. Dolar/TL 7,15 seviyelerine gerilerken, Borsa pozitife döndü

Piyasalarda hareketli seyir sürüyor. 5 Ağustos’ta 7 lira olan dolar iki günde yüzde 5 prim yaparak bugün 7.36 liraya kadar yükselen dolar günün ikinci yarısında 7.15 liraya kadar geriledi.

İki gün önce 8.37 lira olan euro ise TL karşısında 8.72 liraya kadar çıktı. Piyasada rüzgarın tersine dönmesiyle 8.46’a kadar düşüş kaydetti. Döviz kurlarındaki düşüş borsada alım getirdi. Bin puanın altına gerileyen endeks 1040 puana kadar çıktı.

Borsada bir ara yüzde 4’ü aşan kayıpların önemli bir kısmı telafi edildi. Gözler Merkez Bankası'nın alması beklenen yeni faiz kararında. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, dün gece bankacılar ile acil toplantı yaptı.

Uysal, toplantıda bankacılara yeni fonlama adımlarını anlattı. Merkez Bankası yönetimi kısa sürede faiz artırımı yapılacağı sinyalini verdi. Merkez Bankası piyasadaki Türk Lirası miktarını kısarak TL’yi güçlü tutma mesajı verirken faiz artırımı konusunda da piyasaya ince bir mesaj verdi. Zaten kredi faizlerinde artışlar başladı.

Borsa kritik seviye olan 1000 puanın altına geriledi

Beklentileri aşan sonuçlar performansa pozitif yansır mı?

Dolar iki günde yüzde 5 yükseldi

Dövizi durdurmak için faiz artırımı hazırlığı

İstanbul'da kritik 'likidite' zirvesi